Een woestijnlandgoed in Californië, gebouwd in een berg, compleet met een haaientank en drie zwembaden, is verkocht voor een record voor de Coachella-vallei, meldt The Wall Street Journal. Van Hagadone Residence is er maar één in zijn soort.

Coachella-landgoed in Palm Springs in circa één maand verkocht

Het voormalige Coachella-landgoed van wijlen krantenuitgever en vastgoedontwikkelaar Duane B. Hagadone, die vorig jaar op 88-jarige leeftijd overleed, en het onroerend goed in 2004 aanschafte voor $ 4,5 miljoen, werd medio november voor het eerst op de markt gebracht voor $ 49,5 miljoen.

Coachella-landgoed

Binnen ongeveer een maand tijd werd er al een koper aangetrokken die er een deal uitsloeg van $ 42 miljoen en dus $ 7,5 miljoen op de oorspronkelijke vraagprijs bespaarde. Als nog meer dan het dubbele van de prijs van de daarvoor duurste deals in de vallei, volgens de Multiple Listing Service.

Coachella garage

De luchtfoto laat vrijwel direct zien dat er niets alledaags is aan dit landgoed, ontworpen door architect Guy Dreier, van 1920 vierkante meter met zeven slaapkamers en 12 badkamers op een grondgebied van circa 3,1 hectare.

De woonkamer van de spectaculaire woning, dat in 2007 op een heuvel is gebouwd, pronkt met een met titanium beklede open haard, golvende houten vloeren, een prachtig uitzicht op de vallei en een vleugel voor entertainment. Het heeft ook intrekbare glazen wanden die niet alleen zorgen voor een naadloze binnen-buiten ervaring, maar ook wind detecteren en sluiten wanneer het te winderig is.

Binnenaquarium en drie zwembaden

Maar het meest opmerkelijke binnenin het landgoed is toch wel de aquariumtunnel die bestaat uit twee tanks met exotische vissen en een haaientank. Waterpret staat ook buitenhuis hoog in het vaandel, oordelend op de drie in elkaar grijpende zwembaden. Wat een plaatje, nietwaar?

Coachella-landgoed