Aston Martin heeft na ons meermaals warm te maken met voorzichtige eerste beelden, vond eergisteren de release plaats van de Aston Martin DBX 707. De 707 staat logischerwijs voor aantal pk’s en zorgt eveneens voor “de krachtigste Europese SUV ooit”, aldus Aston Martin zelf.

Gloednieuwe Aston Martin DBX 707

Dit moet hét antwoord zijn op de Porsche Cayenne, Lamborghini Urus en Bentley Bentayga, maar niet voor niets maken ze gebruik van de toevoeging Europese, want de Amerikaanse Jeep Grand Cherokee Trackhawk steekt met enkele pk’s boven de DBX 707 uit.

De DBX 707 heeft dezelfde 4-liter twinturbo V8-motor als de DBX de we kennen, maar ze weten er voor de snelste in dit segment 157 pk en 200 Nm koppel extra uit te persen. Hiermee komt het totaal op 707 pk en 900 Nm. Inderdaad Europa’s krachtigste, maar voer hoe lang, is nog maar de vraag. Onder meer Ferrari, de allereerste van het merk uit Maranello, en Lamborghini zijn namelijk al bezig met een nieuwe, nog krachtigere SUV’s.

Aston Martin DBX 707

Vanuit stilstand zorgt de launch control voor een razendsnelle acceleratie naar de 100 km/h in slechts 3,3 seconden. Om te zorgen dat deze krachten nog wel onder controle zijn te houden, zitten er koolstof-keramische remschijven, 420 mm voor en 390 mm achter, opgemonterd.

Aston Martin DBX 707

Uiteraard is het daar niet bij gebleven, vertelt Moers, algemeen directeur bij Tobias Moers en voormalig Mercedes-Benz AMG-topman: “We hebben alles aangepast, niet is onaangeraakt gebleven. De volledige aandrijflijn, rijdynamiek, remmen, alles zit op een ander niveau dan bij de gewone DBX.”

Dakspoiler en aangepaste grille

Standaard heeft de 707 22-inch wielen, maar tegen een meerprijs wordt daar 23 inch van gemaakt. Qua veranderde estiektiek ten opzichte van de eerste DBX heeft deze 707 grotere grille, luchtinlaten en remkoelsleuven. Aan de zijkant zien we diepere sideskirts. En aan z’n achterste treffen we een aangepaste dakspoiler die voor meer downforce moet zorgen, net als een grotere diffuser en ziet de bumper er anders uit.

Binnenin is er gekozen voor sportstoelen, al heb je de mogelijkheid om die kosteloos in te ruilen voor comfortstoelen. Productie van de Aston Martin DBX 707 gaat weldra beginnen, terwijl de eerste uitleveringen in april worden verwacht.