We schreven kort geleden nog of er de eerste testvlucht van de eerste vliegende auto, maar dat is niet het enige wat al bijna kan vliegen. Deze boot heeft geen vleugels, maar twee dikke ijzeren stangen die het laat lijken of de boot vliegt. We kennen Dubai natuurlijk van het grootste duurste en gaafste winkelcentrum, torenhoge gebouwen, en peperdure restaurants.

Binnenkort: vliegende boten in Dubai

Ook nu heeft Dubai weer een primeur te pakken. Ze gaan als eerste in de wereld vliegboten lanceren die volledig op waterstof werken. Ze zullen gaan functioneren als taxi, om je heel simpel van A naar B te brengen. Begin 2022 werd er een overeenkomst getekend met het Zwitserse startup genaamd ‘THE JET’ Zero Emission. De vliegboot heeft de naam ‘The Jet’ gekregen. Ze zijn erg enthousiast om hem te lanceren omdat de boot erg milieuvriendelijk is.

vliegende boten

De futuristisch ogende boot heeft een erg aerodynamische look en ziet er erg snel uit, maar is hij dat ook? Nou voor een boot is het zeker niet mis. De boot kan namelijk tot maximaal 40 knopen gaan, (74 km/u) en heeft zitplaatsen voor maximaal 8 passagiers.

CEO van ‘THE JET’ Zero Emission

Alain Thébault, oprichter van THE JET ZeroE mission zegt: “We zijn verheugd deze aankondiging vanuit Dubai te kunnen doen en in staat zijn om ‘The Jet’ te produceren en te lanceren, wat ’s werelds eerste boot zal zijn die vaart zonder lawaai, golven of emissies en die 80 cm boven de zeespiegel kan vliegen.

vliegende boten

We kijken ernaar uit om diegenen die geïnteresseerd zijn in deze vliegboot te ontmoeten op de 28e Internationale Klimaattop die zal worden georganiseerd in de VAE.” De inaugurele cruise van de Jet in Dubai staat gepland voor november 2023. Aldus Thébault.

Het is nog even wachten, maar volgend jaar zijn de vliegende boten dus te zien in de heldere wateren van het mooie Dubai.vliegende boten