Fasten your seatbelts. De Chinese producenten van Space Transportation hebben aangekondigd dat het een “raket met vleugels” heeft ontwikkeld voor ruimtetoerisme en point-to-point reizen. Hier hebben we het niet over reisjes van Schiphol naar Düsseldorf, maar over grote reizen waar je normaal gesproken 10 á 2o uur over zou doen in een ‘normaal’ vliegtuig.

Overtal aan rijke investeerders

Ze zeggen het volgende over het toekomstige project: “We ontwikkelen een gevleugelde raket voor snel, punt-naar-punt transport dat goedkoper is dan raketten met satellieten en sneller dan traditionele vliegtuigen, aldus Space Transportation.”

Chinees vliegtuig

Dit nieuwe project trok de aandacht van miljardairs, die massaal hun geld wouden pompen in dit bedrijf om het proces te versnellen. Daar hebben ze bij Space Transportation goed gebruik van gemaakt en daarbij hebben ze grote stappen gezet die ze in eerste instantie nooit in zo’n korte tijd hadden kunnen zetten.

Ambitieuze doeleinden van Space Transportation

Dit zijn niet de enige doelen die het relatief ambitieuze bedrijf voor zich heeft gesteld. Zo willen ze in 2023 de eerste tests op de grond hebben afgerond en een bemande testvlucht in 2025.

Space Transportation

Daarnaast streeft het bedrijf, dat ook onder de naam Peking Lingkong Tianxing Technology Co., Ltd te werk gaat, er ook nog eens naar om tegen 2030 de eerste officiële test van New York naar Londen te vliegen binnen 60 minuten.

Chinees vliegtuig doet al eerste tests

De topsnelheid van het vliegtuig zal je letterlijk van je stoel afblazen. Het plan is namelijk om de jet 4200 kilometer per uur te laten gaan. Space Transportation had $ 46,3 miljoen opgehaald voor zijn hypersonische ruimtevliegtuig en heeft aangekondigd dat het al is begonnen met het uitvoeren van curial-tests. Dat zijn tests waar mensen niet in het voertuig zitten maar op een afstand bestudeerd en bestuurd wordt.

Het duurt dus nog even voordat dit Chinese vliegtuig op de markt komt, maar het biedt alvast een kijkje in de toekomst waar transport alsmaar veiliger en bovenal sneller wordt.