Frenkie de Jong speelde zijn eerste Eredivisie-wedstrijd voor Ajax begin 2017 en werd in 2019 overgekocht door FC Barcelona voor € 75 miljoen, waar hij nu onder meer samen speelt met Luuk de Jong en Memphis Depay. De nuchtere Hollander groeide op in het dorpje Arkel, nabij Gorinchem, en heeft daar een twee-onder-een-kapwoning op de kop getikt.

Nieuwe woning van Barcelona-spelverdeler Frenkie de Jong

De nieuwe woning van Frenkie de Jong telt maar liefst vijf slaapkamers, weet BekendeBuren te melden.

De 24-jarige middenvelder lijkt hiermee dus alvast rekening met een eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst, hij is tenslotte nog jong. Op de 125 vierkante meter aan woonruimte vind je onder meer nog een riante uitgebouwde keuken en flinke woonkamer.

€ 65.000 boven de vraagprijs

En aangezien de plaats een stukje buiten de randstad ligt, zijn de prijzen hier nog niet zo uit de hand gelopen. De spelverdeler van Xavi Hernández heeft namelijk € 490.000 neergeteld om de sleutels in handen te krijgen. Hij betaalde er overigens wel € 65.000 boven de vraagprijs voor, want het stond in eerste instantie te koop voor €425.000. Hij had het er blijkbaar voor over en hij kan zich het uiteraard met gemak permitteren, gezien zijn geschatte jaarsalaris van meer dan € 10 miljoen.

Uiteraard veel geld, maar gezien de staat van dienst van de 24-jarige en de huidige huizenmarkt, zijn het geen uitzinnige bedragen. Ondanks dat hij in Spanje genoeg vitamine D binnenkrijgt, heeft zijn nieuwe aanwinst ook nog een tuin op het zuiden.

Frenkie de Jong

Deze aankoop volgt nadat De Jong vorig jaar een dubbel bovenhuis in Amsterdam-Zuid op de kop tikte voor € 700.000. Dat betrof een woning met 96 vierkante meter, een dakterras en een royale living. Naar verluidt verhuurt hij dat stulpje voor € 2250 per maand.

Check BekendeBuren voor nog meer foto’s van de nieuwe woning van Frenkie de Jong.