Vladimir Poetin is al 69 jaar oud, maar is nog altijd de president van Rusland. We hebben het er liever niet over, maar de sfeer tussen Rusland en Oekraïne is op zijn zachts gezegd grimmig. Laten we voor iedereen hopen dat we hier ver vandaan blijven en dat de situatie niet uit de hand zal lopen.

Het ongekend grote vermogen van Vladimir Poetin

Misschien is het toch beter om het over een wat luchter onderwerp te hebben. Je kan zeggen over de Russische president wat je wilt, maar hij leeft wel een luxe leven. Of dat altijd op een eerlijke manier is bewerkstelligd, laten we achterwege. Dat is ook zeker terug te zien aan het super-de-luxe jacht dat hij bezit. Vladimir Poetin is namelijk eigenaar van het Russische jacht genaamd: Graceful.

Vladimir Poetin jacht

Daarnaast zou hij ook nog eens eigenaar zijn van 43 vliegtuigen, 7000 auto’s, 15 helikopters en nog 3 andere superjachten. Dat alles brengt de Russische president op een vermogen van $ 220 miljard. En dat terwijl zijn staatsloon maar $ 135.000 per jaar is.

Geschiedenis van Poetin’s jacht

De informatie over het jacht is vrij nihil maar toch weten we best wel wat van het jacht. Graceful werd in 2005 in gebruik genomen en de romp werd gebouwd op de Russische scheepswerf Sevmash bij Archangelsk. Nadat de bouw van het casco in 2010 voltooid was, zou het voor de afwerking naar Duitsland worden vervoerd, maar vanwege de huidige spanning wordt het jacht snel teruggehaald naar Rusland om beslag van het luxe jacht te kunnen voorkomen.

Op de weg richting Duitsland belandde het in een storm waar de romp zich aan toe moest geven. Dit proces werd flink vertraagd en pas in 2014 was het jacht weer beschikbaar om op een veilige manier te varen.  In 2020 zou het weer terug zien gegaan naar Blohm en Voss in Duitsland die vorige keer ook goed werk hadden gekeverd, maar deze keer voor een herinrichting van het jacht.Poetin Jacht

Het zwembadplateau zou vergroot zijn en er zijn meer balkons in het schip geplaatst. Ze hebben dit echter nooit volledig kunnen voltooien omdat de Russen het schip zo snel  mogelijk terug wouden hebben naar Rusland.

Wat heeft het jacht van Vladimir Poetin allemaal te bieden?

Poetins prachtige Graceful is 82 meter lang en is officieel ontworpen door H2 Yacht Design. Het  interieur is met erg chique materialen gemaakt, zoals: bewerkt leer, wandtapijten, marmer, roestvrij staal, ebbenhout en onbehandeld teak en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het superjacht biedt genoeg ruimte aan zijn/haar gasten. Zo is er plaats voor 12 gasten en 14 bemanningsleden.

Vladimir Poetin

Verder is er nog een wijnkelder op het jacht aanwezig die zo’n 400 flessen mee kan vervoeren, er is een grote bibliotheek met een kantoor erin, meerdere binnen- en buitenzwembaden en het jacht puilt uit van de dure kunst. Helaas is de prijs van het jacht niet bekend, maar ga maar uit van een bedrag met heel veel nullen.

Russisch jacht Russisch jacht Russisch jacht