Niet alleen de status van Lil’ Kleine, die al niet al te hoog was, is naar de knoppen, ook zijn financiële glorietijden zijn verstreken. Zoals haast iedere rapper pronkt Lil kleine, alias Jorik Scholten, met horloges, auto’s en merkkleding, maar uit onderzoek van RTL Z blijkt dat hij helemaal niet zo rijk is als dat hij zich voordoet.

Iedereen heeft genoeg gehad van Lil’ Kleine

Ondertussen heeft Sony het contract van € 3 miljoen verbroken en Scholten zit naar verluidt op Ibiza, terwijl het OM hem wil vervolgen voor poging tot zware mishandeling dan wel mishandeling van zijn verloofde, Jaimie Vaes.

De 27-jarige heeft zich altijd voorgedaan als eigenaar van een frietzaak vlakbij Rembrandtplein (De Belg) en feestcafé ’t Lammetje, maar wat blijkt: uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) valt te lezen dat hij bij beide bedrijven niet staat ingeschreven als eigenaar of bestuurder. Het kan zo zijn dat hij enkel en alleen zijn naam aan de toko’s heeft verbonden of slechts een kleinschalig belang heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)

Schulden stapelen zich op

 “Als Sony een voorschot heeft betaald voor de nog te produceren albums kan het nu zeggen schade te lijden door het gedrag van de artiest, en daarmee het geld terugclaimen.” zegt muziek- en entertainmentadvocaat Rob van Dongen tegen RTL Z. “Als een artiest in strijd met die afspraak ontoelaatbaar gedrag vertoont dat in het maatschappelijk verkeer als onbetamelijk wordt gezien en de goede naam de platenmaatschappij aantast, dan pleegt hij wanprestatie waardoor de platenmaatschappij het contract kan ontbinden.”

Daarbij is het niet bekend of er daadwerkelijk € 3 miljoen was gemoeid met de deal, die werd aangekondigd als ‘Biggest music deal for a Dutch speaking artist ever’. Indertijd hield rapper Boef het record, ook bij Sony, met een contract van € 2,4 miljoen. Afgelopen week schreef dagblad AD nog dat het totale bedrag waarschijnlijk een voorschot is geweest.

Album release

De ophef kon voor Lil’ Kleine op geen slechter moment komen. Zijn album Ibiza Stories is net uit en normaal gesproken zou hij aanschuiven bij talkshows om het te promoten en uiteraard door het hele land optreden – waar hij het meeste geld mee in het laatje zou krijgen. Nu ook Spotify zijn nummers uit hun playlists heeft gehaald en radiozenders hem boycotten, is zijn vermogen op z’n grondvesten aan het schudden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)

Daarbij zou zijn kledinglijn ‘Jorik’ een gefaald project zijn en zijn grachtenpand aan de Prinsengracht is gefinanceerd met een banklening van € 2,35 miljoen. Tuurlijk heeft hij het niet slecht, los van de hele ophef, maar het is dus allemaal niet zo dat hij alles kan kopen wat hij maar wil – zoals hij zich wel gedraagt.

De inkomsten van Lil’ Kleine zijn de afgelopen jaren lastig te traceren, aangezien zijn bv Kleine Moeite Bv slechts verkorte jaarrekeningen indient bij de KvL. Hij heeft ook nog een andere bn, Lio Z. Holding, vernoemd naar zijn zoon, maar daar zijn tot op heden geen cijfers gedeponeerd.