De 43-jarige Duitse kunstenaar Niclas Castello staat bekend om z’n artistieke sculpturen. Hij is tevens de man van Sylvie Meis en zorgde enkele dagen geleden voor heel wat media aandacht en trok veel bekijks in het New Yorkse Central Park. Namelijk met een gigantische kubus (The Castello CUBE), waarvan hij beweert dat deze is gemaakt van $ 11,7 miljoen aan goud.

Castello Coin van Niclas Castello

Het object werd woensdag door New York City vervoerd en neergeploft in Central Park voordat ‘ie later een stop maakte bij een privédiner voor Wall Street-zakenlui.

En alsof die vertoning van Niclas Castello niet genoeg was, is het ook een advertentie voor een aanstaande cryptocurrency: Castello Coin (CAST). The Castello CUBE werd gepromoot met slogans: “Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid is zo’n enorme hoeveelheid goud in een enkel, puur object gegoten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Niclas Castello (@niclas.castello)

Castello vertelde Artnet News dat hij hoopte “iets te creëren dat onze wereld te boven gaat – dat ontastbaar is.”  Een bewaker van de kubus keek er niet echt van op en vertelde aan de New York Times dat het “vrij eenvoudig” was. “Het is tenslotte maar een kubus.” Het kunstwerk werk gegoten in Zwitserland in een handgemaakte oven, koste 4500 manuren, en is aan iedere kant zo’n anderhalve meter groot.

“Het werk is een conceptueel kunstwerk in al zijn facetten.Het doel was iets te creëren dat onze wereld te boven gaat – dat ongrijpbaar is”, aldus Niclas Castello.

NFT-verkoop

De kubus is echter maar een deel van het verhaal. Het zou moeten fungeren als een “fysieke merkambassadeur” voor een cryptocurrency genaamd Castello Coin. Ook zal er een  NFT-verkoop plaatsvinden, op 22 februari om precies te zien, waarvoor een Google-formulier nodig is om je aan te melden.

Het team achter de munt beweert dat het al een privé-voorverkoopfase heeft doorlopen, die de gouden kubus financierde, en het bevindt zich nu in een openbare verkoopfase.

Bij zo’n extravagante aankondiging, komt ook de nodige kritiek kijken. Zo wordt de gouden kubus in de media ‘toondoof’ genoemd, aangezien in en rondom het park veel daklozen slapen en het ruikt naar een schaamteloze promotie voor zijn aanstaande NFT en cryptomunt, waar in de basis overigens natuurlijk niets mis mee is.