‘Oracle’ Red Bull Racing strikt vlak voordat het nieuwe seizoen van start gaat in Bahrein nog even een deal van miljoenen verdeeld over drie jaren. De sponsordeal is samen met cryptoplatform Bybit. Het wereldkampioenschap van Max Verstappen heeft vast en zeker een grote rol gespeeld in deze miljoenendeal van $ 150 miljoen.

Amerikaans softwarebedrijf Oracle

Een aantal weken geleden kondigde Red Bull ook al een deal met het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle. Zij kochten ook de naam en sindsdien heet het Oostenrijkse Formule 1-team officieel gezien: ‘Oracle Red Bull Racing.’ Zij hebben een vijfjarige deal gesloten die een half miljard dollar waard is.

Wat mogen Formule 1-teams uitgeven?

Natuurlijk gelden er ook regels bij de Formule 1 om het enigszins eerlijk te houden. Zo heeft elk team een maximum bedrag van $ 140 miljoen dat uitgegeven mag worden. Dat zou Red Bull in principe met het Amerikaanse bedrijf al bijna gedekt hebben, maar met de nieuwe sponsordeal van Bybit zijn ze er ruimschoots overheen gegaan.

Die $ 140 miljoen wordt overigens gebruikt voor het salaris van Verstappen, Checo, Peréz en natuurlijk voor de Formule 1- auto’s en de onderdelen. Bybit is zeker niet het eerste cryptobedrijf dat binnenstapt als sponsor in de Formule 1. Aankomend zullen er al vijf cryptobedrijven een team in de Formule 1 steunen, waaronder FTX, die samenwerken met Mercedes AMG F1.

Bybit over hun samenwerking met Oracle Red Bull Racing

Ben Zhou, mede-oprichter en CEO van Bybit, kijkt uit naar de samenwerking en zei: “De unieke energie en creativiteit van Red Bull Racing inspireert ons. Het team heeft het spel op dezelfde manier veranderd als digitale activa het wereldwijde systeem heeft veranderd”,