Sommige mensen kunnen én willen zich geen bestaan zonder huisdieren voorstellen. Lekker met je hond een ommetje maken bij het lokale parkje kan uiterst rustgevend werken, tot je de uitwerpselen moet op ruimen met een plastic zakje. Daar wordt je niet bepaald vrolijk van. De Russische rapper genaamd Alexey Konstantinovich Uzenyuk, beter bekend als Eldzhey, heeft hier een perfecte uitweg voor gevonden: een robothond van $ 14.000.

Maak kennis met Striga de robothond

De hond heeft ook een naam gekregen, namelijk: Striga. Zijn ‘huisdier’ is een robot van het Chinese bedrijf Unitree Robotics. Hij kan gewoon lopen, traplopen en zelfs rennen tot wel 17 kilometer per uur. Ook voor het eerst dat je als mens sneller kan zijn dan je hond, want normaal gesproken wanneer je de riem afdoet, zijn ze amper bij te poten, afhankelijk van welk ras en de leeftijd uiteraard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ЭЛДЖЕЙ (@sayonaraboy)

De video waar hij Striga introduceert op Instagram heeft al 135.000 likes en meer dan een miljoen weergaven. Iedereen in de reacties lijkt erg onder de indruk te zijn van de robot. Nogal absurd, maar het heeft wel degelijk z’n voordelen. Striga kan namelijk ook ingezet worden om bijvoorbeeld boodschappen mee te vervoeren, maar een grote tas met pakken melk gaat het echt niet worden, want dan zakt ‘ie door zijn kille pootjes.

Veel verschillende vragen

Toch merk je in de reacties dat mensen verwachten dat hij veel meer zou moeten kunnen dan een normale hond, omdat de prijs zo hoog geklasseerd is. Zo zegt iemand:  ‘We wachten op de backflip en de moonwalk van Michael Jackson van de robothond.” Dat wordt hem nog niet, maar wie weet komt dat nog.

Ook vragen velen zich af of de hond kan blaffen, maar helaas is dat ook niet het geval, ook al is het bedrijf ermee aan de slag. Als het aan ons ligt houden we het nog even oud en vertrouwd bij onze harige viervoeters, maar ieder zo z’n ding.

Zoek je nog een outfit voor je hond? Wellicht valt de Moncler x Poldo Dog Couture puffer jacket goed in de smaak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ЭЛДЖЕЙ (@sayonaraboy)