George Russell valt nog in de jonge en talentvolle groep coureurs. Vorig jaar was de Brit actief voor Williams, waar hij in 2019 zijn eerste race op de grid van Australië reed. Hij eindige daar op een 16e plek, maar werd wel twee maal op een ronde gezet door de winnaar, Valtteri Bottas, gevolgd door Lewis Hamilton en de andere coureur op het podium was onze Max Verstappen.

Binnen drie jaar de droomstap naar Mercedes

In de drie seizoenen waar hij actief was voor Williams, is er een hoop gebeurt bij Russell. Zo maakte hij afgelopen seizoen de overstap naar het Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Hij neemt hier de plaats van Valtteri Bottas in die vertrekt naar Alfa Romeo.

De pas 23-jarige coureur krijgt een geweldige leermeester en teamgenoot, in de vorm van 7-voudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton. De Britten mogen komend seizoen samen op Bahrein laten zien wat ze waard zijn voor het Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

Salaris bij Williams en Mercedes

Natuurlijk zijn we er allang achter dat de Formule 1 een uiterst lucratieve sport kan zijn. De stap naar het grote Mercedes levert hem niet alleen een veel betere wagen op, maar zijn bankrekening profiteert hier ook optimaal van. Zo verdiende de voormalig coureur bij Williams op jaarbasis ongeveer € 1 miljoen. Bij Mercedes werd dit bedrag vervijfvoudigd. Vergeleken met Hamilton is het een schattig salaris. De ervaren topcoureur gaat ruim € 40 miljoen op jaarbasis binnenharken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Vermogen George Russell

Toch valt zijn vermogen nog erg tegen voor de drie die hij actief was bij Williams. Zo zou hij ongeveer € 3 miljoen hebben verdiend in zijn prille carrière als Formule 1-coureur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)