Circa drie weken geleden deelde de Tsjechische miljonair Radim Passer een video waarin hij met zijn eigen Bugatti Chiron te zien is terwijl hij met 417 km/h over de Autobahn te sjeest. Uiteraard zijn zijn dit soort capriolen over het algemeen gerechtvaardigd in Duitsland, gezien er geen limiet op snelheid zit, toch waren de autoriteiten niet blij met de snelheidsduivel.

Bugatti-eigenaar met 417 km/h over op de Duitse Autobahn wordt mogelijk vervolgd

En dat is nog zacht uitgedrukt, want de Duitse autoriteiten willen de 58-jarige vervolgen voor illegaal straatracen. Mochten ze hiermee doorzetten kan de enige Tsjech met een Chiron, met de atmosferische W16-motor, rekenen op twee jaar cel. Een woordvoerder bevestigde aan de Britse krant The Sun dat openbare aanklagers een zaak tegen Passer aan het voorbereiden zijn.

Voor wie het gemist heeft, hier een kleine samenvatting van het vorval. Op een vroege zondagmorgen van 20 januari haalde hij op de A2 tussen Berlijn en Hannover met zijn Bugatti Chiron een maximumsnelheid van 417 km/h , terwijl hij eerder ook al soortgelijke pogingen deed met een Lamborghini Aventador S, Porsche 911 Turbo S en een Bentley Continental Flying Spur. Allemaal te zien op zijn eigen YouTube-kanaal, waarin hij samen met zijn zoon is te aanschouwen, Radim Passer Jr.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radim Passer Jr. (@radim_passer_jr)

“Dit deel van de A2 is kaarsrecht en 10 kilometer lang, met drie banen en een goed overzicht”, aldus de Tsjechische miljonair die die de zekerheid bedankt Passer ook nog god voor de veiligheid en de goede omstandigheden bedankte.

Tsjechische miljonair brengt veiligheid van anderen in gevaar

Ondanks dat Passer schreef hij “veiligheid een prioriteit” was, vindt de Duitse overheid dat de Tsjech zich heet misdragen en de de veiligheid van andere weggebruikers onnodig  in gevaar heeft gebracht. In een verklaring wijst het Ministerie van Transport naar de Duitse verkeerswet, waarin staat dat weggebruikers zich niet zo mogen gedragen dat ze een gevaar voor anderen zijn.