In alle uithoeken van de aarde worden vastgoedrecords verbroken, ook in The Big Apple, ofwel New York City. Een luxueus appartement in een wolkenkrabber in het hart van Manhattan werd afgelopen week verkocht voor het astronomische bedrag van $ 190 miljoen (omgerekend circa € 166 miljoen).

Eén van de duurste appartementen ooit verkocht in New York

Dat meldt The Wall Street Journal, die spreken over één van de duurste appartementen ooit verkocht in New York. Het penthouse met vier slaapkamers beslaat ongeveer 910 vierkante meter op 220 Central Park South. En betaalde de koper er indertijd $ 2 miljoen extra voor om een eenheid met één slaapkamer op een lagere verdieping te verwezenlijken.

$ 100 miljoen winst

Degene achter de verkoop is de Amerikaanse miljardair annex investeerder Daniel Och. Hij verkocht het penthouse met zicht op Central Park voor $ 190 miljoen, ongeveer het dubbele van wat hij er iets meer dan twee jaar geleden voor betaalde ($ 93 miljoen), volgens mensen die bekend zijn met de deal.

De 60-jarige richtte in 1994 Och-Ziff Capital Management op, nu een beursgenoteerd hedgefondsbedrijf, maar runt momenteel een family office,Willoughby Capital, als investeerder in groeiaandelen. Forbes schat zijn vermogen op $ 4.1 miljard, terwijl de investeerder volgens beschikbare belastingaangiften meer dan $ 400 miljoen aan liefdadigheidsinstellingen heeft overgedragen.

In 2019 verhuisde hij vanuit New York naar het zonnige Miami Beach, Florida. Mede daardoor heeft hij zijn New Yorkse penthouse aan de man gebracht. Tevens is hij ook nog eigenaar van een penthouse in het nabijgelegen 15 Central Park West, dat hij in 2019 voor $ 57,5 ​​miljoen op de markt bracht. Ongeveer een half jaar terug werd het van de markt gehaald, maar of het daadwerkelijk is verkocht, is onbekend. De WSJ kon ook niet achterhalen we de koper is geweest van het penthouse van $ 190 miljoen.

Amerikaans record

De deal is de laatste in een reeks grote transacties in 220 Central Park South, een door Robert AM Stern Architects ontworpen gebouw dat algemeen wordt erkend als het duurste in New York. Een eerdere Amerikaans transactierecord vond plaats in 2019, toen Amerikaanse fondsbeheerder Ken Griffin een woning van $ 238 miljoen aanschafte in ditzelfde pand.