Henk Krol zul je voornamelijk herkennen als de lijsttrekker van de politieke partij 50PLUS. De 71-jarige geboren Tilburger kreeg geen zetels meer binnen met zijn partij en besloot zich op andere zaken in het leven te richten. Zo is hij wat meer de horeca richting ingegaan door een ‘Bed and  Breakfast’ op te richten in  Best. Dit dorpje ligt erg dichtbij het centrum van Eindhoven wat het aantrekkelijk. Toch verliep dit minder dan gedacht.

Onsuccesvolle periode in de Tweede Kamer

Om nog even terug te komen op zijn politieke verleden. Henk Krol startte zijn Tweede Kamer-periode in 2012, wat in 2013 al gauw voorbij leek te zijn. Hij trad af nadat naar boven kwam dat hij in zijn eerdere functie als directeur grootaandeelhouder van de Best Publishing Group, die de ‘Gay Krant’ uitgaf en wegens financiële problemen over de pensioenpremies van werknemers niet uitbetaalde.

Henk Krol

Ondanks dat was hij snel weer terug te zien in de Tweede Kamer als lijsttrekker van de 50PLUS-partij. Helaas voor hem behaalde hij geen zetels en besloot vervolgens de handdoek in de ring te gooien.

Bed and Breakfast van Henk Krol

De ‘Bed and Breakfast’ die Krol oprichtte in Best liep dus niet al te ‘Best’ en daarom heeft hij  zijn zinnen gezet op een wat warmere bestemming. We het over het prachtige Spanje. Hij is druk in onderhandeling om een pand te bemachtigen in het land waar hij een ‘zwak’ voor heeft, toch zal hij Brabant nooit helemaal achter zich laten.

Als vaste tafelgast bij VI is het toch best handig om nog een stekkie te hebben. In Eindhoven heeft Krol namelijk nog een prachtig appartement ter beschikking.

Henk Krol

Genoeg over de ongelukkige pogingen in de politiek en als ‘Bed and  Breakfast’. Ondanks dat alles niet op rolletjes liep heeft de beste man genoeg geld op zijn naam staan. Hij zet zijn volledig gemoderniseerde parel in Eindhoven te koop voor net geen miljoen.

De Brabanste woning

De woning beschikt over 310 vierkante meter aan woonruimte, heeft drie ruime slaapkamers, een sportschool, sauna, ruime woonkamer, keuken, eetruimte en om het huis in zijn geheel af te maken een typisch, maar bovenal gezellige café in de Brabantse residentie staan. Een opmerkelijk puntje is ook nog een eigen kapsalon in de woning. Dat kunnen ook niet veel mensen zeggen.

kapperszaak

In Spanje zou je van deze miljoen ook een prachtige villa op de kop kunnen tikken. Voor hetzelfde zul je misschien nog een paar ton minder hoeven te betalen.

Bekijk hier de advertentie van de villa op Funda.

café Henk Krol