Een verlaten plek doorzoeken in het holst van de nacht met zaklampen en allerlei apparatuur is al spannend op zich. Zij die houden van deze manier van spanning verwachten meestal niets te vinden, maar Aimee en Korbin maakte het toch echt mee. Dit YouTuber-duo vond dozen vol games ter waarde van € 100.000 in een verlaten bouwval en legde het allemaal vast op beeld.

Groeiend YouTube-kanaal

Het is nog geen heel groot kanaal op YouTube, maar de video die ze maakte over de dure videospellen. haalde wel 12 keer zoveel views als dat de heren abonnees hebben, namelijk 121.000. Momenteel zitten ze bijna op de 10.000 abonnees en ze nemen vaker dit soort video’s op, maar dat is dan puur voor de adrenaline en de content.

Ze gaan dan ook vaker op zoek naar bijzondere items, maar komen meestal enkel en alleen troep tegen. Een kijker tipte ze in de reacties om langs te gaan op de locatie waar ze de games vonden, waardoor hij toch een beetje spijt zal hebben dat hij nooit zelf is langsgegaan.

zeldzame games

Het desbetreffende pand stond al 20 jaar leeg en de fundering begon het al aardig te begeven, dus moesten de heren bij elke beweging opletten dat de boel niet in elkaar stortte.

Zeldzame games gevonden

De games lagen overal en nergens in de woning en in elke kamer lagen wel een aantal bijzondere exemplaren. De meeste zeldzame games waren nog volledig intact, omdat nog in de originele verpakking zaten.

Zeldzame games

Klassiekers als Tomba voor de PlayStation 1 en Bayonetta voor de PlayStation 3 werden gevonden die bij elkaar al € 20.000 waard zijn, maar dat zoektocht was pas het beginnen van de zoektocht in de vervallen game-goudmijn. Ook vonden ze titels als The Legend of Zelda, Resident Evil en F-Zero GX op GameCube, Tetris Worlds en Star Wars: Bounty Hunter voor de PlayStation 2.

Consequenties

Toch heeft het avontuur zo zijn tol geëist. Aimee werd gebeten door een Vioolspin, een beet die levensgevaarlijk kan zijn als het niet goed behandeld wordt. Korbin liep ondertussen schurft op, veroorzaakt door een schurftmijt. Achteraf zijn ze er beide weer helemaal de oude en kunnen ze het toch betitelen als een geslaagd avontuur. Check de video hieronder.