We zien het tegenwoordig steeds vaker. Grootmachten in de autoindustrie die hun horizon verbreden. De main focus blijft natuurlijk op hun kunstwerken op vier wielen te liggen, maar toch proberen ze ook meer aandacht te generen door samenwerkingen op te zetten met andere bedrijven of ze gooien het over een andere boeg door zelf iets uit te brengen.

Eerdere samenwerkingen tussen automerken

Terwijl Bugatti al een samenwerking met Gillete achter de rug heeft en een bedrijf die gespecialiseerd in luxe pooltafels, is de merknaam Bentley, net als Porsche, binnenkort verbonden aan een luxe woontoren aan de oostkust van de Verenigde Staten.

Bentley appartementencomplex

Britse autofabrikant Bentley kondigde kort geleden de bouw aan van een bizar appartementencomplex aan in het zonnige Miami. Ze willen de luxe die ze in hun bolides verwerken ook uit kunnen vertalen naar weelderige appartementen.

Bentley bundelt krachten met Dezer Development en Seiger Suarez Architects

In een samenwerking met Dezer Development en Seiger Suarez Architects zijn ze gestart met de bouw van het 60 verdiepingen hoge appartement in Sunny Isles Beach, Florida. Uiteraard wil het bedrijf meteen groot beginnen en er een super-de-luxe woonomgeving te creëren voor hun toekomstige bewoners.

Bentley appartementencomplex

De ligging is zeer nabij een aantal stranden en wordt aanschouwd als een van de best gelegen plekken in Miami.

Luxe appartementen

Ieder appartement zal beschikken over minimaal 554 vierkante meter aan woonruimte. In totaal komen er 200 appartementen in het complex en de toekomstige bewoners zullen ook de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van een zwembad, sauna en buitendouche.

bioscoop automerk

Natuurlijk is er ook ruimte gemaakt voor luxe bolides, waaronder de Bentleys. Per huishouden worden er minimaal twee parkeerplaatsen beschikbaar gesteld. Verder krijgen de bewoners ook nog toegang tot een restaurant voor alleen bewoners, een gezellige bar, een sigarenlounge een bioscoop, een duur fitnesscentrum en prachtig gedecoreerde tuinen.

Bentley over het appartementencomplex

“Elke woning is gebouwd met eigenaren van luxe auto’s in gedachten en zal een in-unit garage voor meerdere auto’s en een luxe autolift bevatten, naast de meest wenselijke luxe voorzieningen en service van wereldklasse.”

golfbaan brits

Als gasten de uitgestrekte oprit afrijden naar de verkoopgalerij, worden ze begroet door een abstracte, levensgrote zwevende snelheidsvorm van Bentley-sculptuur, die na voltooiing buiten de Bentley Residences-toren zal wonen.

Bentley Residences Miami moet in 2026 beschikbaar zijn voor de bewoners en zal gemiddeld $ 4,6 miljoen, zo’n € 4,17 miljoen, kosten per appartement.