Op 31 maart gaat de langverwachte 2022 Call of Duty: Mobile World Championships van start. Dit jaar heeft de organisatie achter het game-toernooi een prijzenpot verhoogd naar meer dan $ 2 miljoen, het hoogste bedrag in de geschiedenis van Call of Duty: Mobile World Championship.

Call of Duty: Mobile World Championship

Alle uren die je hebt gespendeerd achter je telefoon kunnen tegen die tijd eindelijk van pas komen. In tegenstelling tot doorsnee toernooien, wordt deze competitie regionaal gehouden over meerdere fasen met vier online kwalificaties. Ieder weekend van 31 maart tot 24 april kwalificeren online spelers die met succes 10 gerangschikte multiplayer-wedstrijden hebben gespeeld en om door te gaan naar de volgende stage – hierboven te zien in de roadmap.

Alle spelers hebben de kans om hun vaardigheden te testen tegen de beste van het beste en in-game beloningen te verdienen, waaronder nieuwe wapens en operators. En met de mogelijkheid voor een deel van de taart van $ 2 miljoen, is er geen enkele reden om geen poging te wagen, mits je er echt geen hout van bakt.

 

Gemiddeld 56 miljoen spelers per maand

De gamefranchise, waarvan de ontwikkelaar recent voor € 60,4 miljard werd overgekocht door Microsoft, is hiermee gastheer van een van de grootste E-sports competities ter wereld met het spel dat per maand gemiddeld 56 miljoen spelers heeft.

Uiteraard klinkt de prijzenpot als veel geld, en dat is het ook, maar het is slechts wisselgeld in vergelijking met de grootmachten in de game-industrie. Met name Dota 2 is ongekend en stellen ieder toernooi een absurd hoge prijzenpot beschikbaar. In het meest recente toernooi, The International, was er een prijzenpot van $ 40,018,400 te verdelen.

Andere grote evenementen zijn afkomstig van Fortnite (prijzenpot Fortnite World Cup Finals 2019: $ 15,287,500.00), Arena of Valor (prijzenpot Honor of Kings World Champion Cup 2021: $7,728,000), PlayerUnknown’s Battlegrounds (prijzenpot PGI.S 2021 Main Event: $7,068,071.00) en League of Legends (prijzenpot LoL 2018 World Championship: $6,450,000.00).