SuRi Explorer-jacht is een weelderig jacht van 63 meter gebouwd door Halter Marine in 1978 en vervolgens in 2007 en 2012 omgebouwd tot het eigenaardige gevaarte dat het vandaag de dag is. Haar eigenaar is de private equity-investeerder en miljardair Richard Kayne, die SuRi beschikbaar stelt als charterjacht voor een prijs van $ 350.000, circa € 318.500 per week.

Expeditiejacht SuRi

Ze is een expeditiejacht geschikt voor “koude klimaten en avontuurlijke reizen.” Op het beschikbare beeldmateriaal zien we dan ook een uitgebreide selectie aan (snorkel)uitrusting en waterspeelgoed: van jetski’s tot speedboten en van tenders tot een vliegtuig en helikopter.

SuRi

Het interieur van SuRi is gestyled door Jeffrey Botwin, terwijl Joseph Artese Design het interieur heeft vormgegeven. Het wordt omschreven als een strandhuisstijl met luxe voorzieningen en alleen de meest hoogwaardige designermeubels – met crèmekleurige bekleding. Blijkbaar valt het goed in de smaak, want het jacht is het haast ieder charterseizoen helemaal volgeboekt.

Ze kan twaalf gasten verwelkomen in zeven luxe hutten, waaronder een ruime master, vier VIP’s, een tweepersoons- en een tweepersoonshut, terwijl er nog genoeg plaats overblijft voor 17 bemanningsleden om de gasten in de watten te leggen.

Faciliteiten aan boord

De faciliteiten aan boord van het jacht omvatten een spa, een fitnessruimte, een yogaruimte en een jacuzzi op het dek, hoewel er geen zwembad is. Er is ook een ultramoderne filmkamer met een bijgewerkt entertainmentsysteem.

Maar wellicht de meest interessante functie aan boord, is de mediaruimte met glazen bodem waar gasten de prachtige onderwaterwereld kunnen zien zonder nat te worden en het comfort van het jacht te verlaten, alhoewel dat wel gemakkelijk kan via de opgeblazen waterglijbaan.

Hoogste charterkosten

$ 350.000 per week klinkt een godsvermogen en ongehoord, maar in de charterwereld kan het nog vele malen gekker. Zo is het superjacht van Tommy Hilfiger te charteren voor € 378.000 per week, Cloudbreak van een Russische miljardair € 750.000 per week, Feadship’s Luna € 1.300.000 per week, terwijl Flying Fox (mogelijk in eigendom van Jeff Bezos) zelfs maximaal € 3.000.000 kost.