Terwijl tuner Novitec eerder al een subtiele ombouw van de in 2019 geïntroduceerde Ferrari Roma afleverde, heeft het team van Mansory besloten om zich ook aan deze strakgelijnde coupé te vergrijpen, nadat ze een ‘Softkit’ op de Ferrari F8 Tributo schroefden. Uiteraard hebben ze de GT-auto op instapniveau getransformeerd tot een schreeuwerige grote broer van de ooit zo degelijke Roma.

Mansory Ferrari Roma

Mansory beschrijft de ombouw zelf dan ook als een “zeer mannelijke verschijning”. Ze hebben hiervoor een conversiekit ontwikkeld die vanzelfsprekend een arsenaal aan lichtmetaal bevat en waarbij er wederom niet is bespaard op het gebruik van koolstofvezel. De voorbumper, sideskirts, het inzetstuk in de motorkap, de opvallende diffuser zijn voorzien van het lichtgewicht stof. En laten we ook vooral niet de achterspoiler vergeten.

Mansory heeft verder aangepaste uitlaateindstukken en aan setje sportveren klaarliggen waarmee de Ferrari Roma zo’n 2,5 lager komt te liggen.

Nadat ze de 3.9-biturbo V8-motor hebben gekieteld is de Mansory Roma goed voor 710 pk en 865 Nm, 80 pk en 105 Nm koppel meer dan de standaar versie. Daarmee dendert de aangepaste Italiaan in 3,1 tellen naar de 100 km/h, 0,3 seconden sneller dan het origineel, terwijl een topsnelheid van 332 kmh wordt gesuggereerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Verdere opsmuk omvat speciale spiegelkappen, koolstofvezel sierstrips in de voorschermen en portieren en een reeks Mansory-badges. Het interieur is helemaal naar smaak fine te tunen, terwijl het promotiemodel rood is gemaakt in combinatie met zwart leer en een met koolstofvezel bekleed stuurwiel.

Gewoontegetrouw hebben ze geen prijzen bekendgemaakt.