Beoordelingsplatform Leading Courses heeft de Finca Cortesin Golf Club uitgeroepen tot het beste Golf Resort van Spanje. Heeft u nog geen plannen voor de komende zomervakantie? Dan zou ik maar snel de golfclubs schoonmaken en de poloshirts inpakken.

Finca Cortesin Golf Club in Spanje

De unieke badplaats Finca Cortesin ligt aan de Andalusische kust in het zonovergoten Spanje. Zo’n twee jaar geleden kwam de club nog op de achtste plaats van Beste Golfbanen in Europa terecht. De golfclub werd opgericht in 2006 en biedt de langste Golfbanen in Europa aan.

Deze banen bevinden zich dan uiteraard op de meest adembenemende (natuur)plekken die Spanje te bieden heeft. Het strand is dichtbij en vanaf sommige tees kunt u het golven van het water horen. Zo kunt u tijdens het golfen ook nog genieten van diverse landschappen en uitzichten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Finca Cortesin (@fincacortesin)

Toch moet u zich niet al te veel af laten leiden door al dit natuurschoon, de banen bevatten in totaal zo’n 100 bunkers. De fanatieke golfers onder ons weten dat het meestal geen pretje is om in deze hindernis terecht te komen. Dit maakt de banen wel een stuk uitdagender en het geeft bovendien aan dat je als golfamateur maar beter bij de plaatselijke Driving Range kan gaan staan. Het is ook niet fijn dat je telkens een bal moet droppen omdat deze wederom in de Middellandse Zee terecht is gekomen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Finca Cortesin (@fincacortesin)

.
De 18 holes zijn alleen te bespelen voor golfers met een handicap van hooguit 36. Daarnaast moet er natuurlijk ook een flink geldbedrag neergeteld worden om op deze bijzondere golfbaan te spelen. U moet denken aan een bedrag van zo’n 290 euro in het hoogseizoen. Voor deze centen kunt u dus slechts de 18 uitdagende holes bespelen.

Luxe overnachting in het hotel

Wanneer u de baan overleeft hebt kunt u een zeer luxe overnachting genieten in het grote hotel wat bij de Finca Cortesin Golf Club hoort. Hier wordt u flink in de watten gelegd. Er is gedacht aan ruime slaapkamers, eten van een Michelinsterren-chef en spa-ruimtes. Ook kan er op het strand plaatsgenomen worden op een strandstoel met oberbediening. Het klinkt toch bijna als een droom?

Benieuwd naar de best golfclub in Nederland? Lees dan hier verder.