Misschien zal je het niet snel verwachten van de nuchtere Frenkie de Jong, maar ook hij is uitgerust met een ondernemershart. Uiteraard is het salaris in Barcelona meer dan voldoende om mee rond te komen, maar vanwege de geldcrisis bij de Catalanen, zijn er genoeg andere clubs die de in Arkel geboren Nederlander een beter salaris kunnen aanbieden. Echter lijkt hij tevreden en zullen we hem de komende jaren vast nog wel in het Blaugrana zullen zien spelen. Toch is het altijd lekker om wat bij te verdienen. Met zijn opkomende NFT-collectie moet dat goed komen.

Frenkie de Jong lanceert eigen NFT’s

NFT’s worden steeds groter in de voetbalwereld. Memphis Depay heeft een peperdure Bored Ape bemachtigd en er zijn nog genoeg andere voetbalsterren die duizenden euro’s hebben uitgegeven om soortgelijke tokens te verkrijgen. De Jong doet het net even anders dan zijn collega’s. Hij kocht namelijk geen NFT, maar brengt als eerste Oranje-international zijn eigen NFT-collectie uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

Waar kan je ze kopen?

Kortgeleden kondigde hij deze onderneming aan op zijn Instagram waarin hij een link zette in zijn story’s die leidt naar de Discord-server waar meer info wordt gegeven voor de geïnteresseerde. De zogeheten Frenkie-NFT’s zijn binnenkort te verkrijgen via HCM NFT & Metaverse. De soort NFT’s zouden gaan om mooie momenten uit de carrière van Frenkie de Jong bij Ajax, FC Barcelona en natuurlijk het Nederlands-elftal.

De zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, Ali Dursun, zei tijdens de introductie het volgende: “We zijn hier al een hele tijd mee bezig. De wereld verandert en als atleet moet je meebewegen. Fans van Frenkie maken bovendien kans op gesigneerde merchandise, voetbaltickets en andere mooie prijzen als ze een NFT aanschaffen. Zo creëer je echt een community.”

21 giveaways

Om al helemaal iets groots te maken van de NFT’s geeft het nieuwe account waarop Frenkie’s digitale kunststukken gepromoot worden 21 gesigneerde shirts van De Jong weg. Het enige wat je hiervoor zou moeten doen is aan de Discord-server deelnemen. Hiermee doe je gelijk mee aan de weggeefactie.