Vorig jaar besloot de legendarische regisseur Steven Spielberg zijn 86 meter lange jacht Man of Steel, voorheen Seven Seas, vernoemd naar de zeven kinderen van Steven Spielberg, te verkopen voor € 130 miljoen. Niet omdat de 75-jarige uitgekeken was op het jachtleven, maar omdat hij klaarblijkelijk toe was aan een upgrade.

Steven Spielberg blijft trouw aan de Nederlandse scheepswerf

Steven Spielberg klopte wederom bij Oceanco van Ali Al Barwani aan voor zijn nieuwe jacht. Op 11 maart verliet zijn nieuwe sloep, onder de naam Y720, de loods in Alblasserdam. “De eigenaar speelde een sleutelrol tijdens het ontwerpproces, wat de Y720 tot een heel bijzonder jacht maakte”, aldus Oceanco in een persbericht.

De Y720 van maar liefst 109 meter lang, 16 meter breed en vier dekken is een mijlpaal voor Oceanco. De eerste fase van de bouw vond plaats in Oceanco’s nevenvestiging in Zwijndrecht, waarna het jacht uiteindelijk werd afgebouwd op het hoofdkwartier in Alblasserdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oceanco (@oceancoyacht)

Opvallende ontwerpdetails

Het interieur is verzorgd door Sinot Yacht Architecture & Design, terwijl haar maritieme architectuur is opgesteld door Lateral Naval Architects. Het gigantische jacht is ontworpen met technologisch geavanceerde milieusystemen die de huidige regelgeving overtreffen.

Los van haar omvang valt het jacht op door de opmerkelijk hoeveelheid aan glas. Zowel het hoofddek als de brug en de bovendekken worden allen volledig omgeven door grote glazen ruiten.

Beroemdheden voorzien van hun maritieme wensen

Oceanco heeft het maar druk met bestellingen van bekende mensen. Zo zijn ze momenteel ook bezig met de driemaster Y721. Bestemd voor niemand minder dan de op één na rijkste man op deze planeet: Amazon-oprichter Jeff Bezos. Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat destijds de Rotterdamse brug De Hef tijdelijk ontmanteld moest worden, op kosten van de Amerikaan, zodat het schip verplaatst kon worden.

In het verleden hebben zo ook al jachten afgeleverd aan andere beroemdheden als Nancy Walton, erfgename Walmart  (jacht Kaos), Jerry Jones, eigenaar American Footballteam Dallas Cowboys (jacht Bravo Eugenia) en Arthur M. Blank, mede-oprichter van The Home Depot (jacht DreAMBoat).