Alhoewel Marco van Basten in 2008 een stadsvilla aan het Vondelpark kocht voor € 6,25 miljoen, ving hij er in 2021 maar liefst € 13,8 miljoen voor. Een winst van maar liefst € 7,5 miljoen. Dat is lekker, maar dat betekent ook dat hij op zoek moest gaan naar iets nieuws. En dat heeft hij gevonden in de vorm van een seniorencomplex aan de Valeriusstraat.

Marco van Basten zijn nieuwe appartement

Marco van Basten is na een zeer succesvolle voetbalcarrière meer dan binnen, terwijl hij in het verleden enkele financiële blunders maakte. In zijn biografie ‘Basta’ onthulde hij dat hij ooit € 10 miljoen op de beurs verloor en dat zijn belastingadviseurs in de jaren ’90 een illegale constructie opzette, waardoor hij een aanslag van € 32,8 miljoen ontving, die hij uiteindelijk voor een onbekend bedrag besloot te schikken.

Als 57-jarige is het nog geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten, maar hij heeft wel samen met zijn echtgenote Liesbeth een luxe appartement in een seniorencomplex aangeschaft.

Appartementencomplex Seven Oaks

“Dit bijzondere appartementencomplex aan het Valeriusplein in Amsterdam-Zuid geeft het begrip “luxe” een nieuwe betekenis. Valerius biedt ruimte aan 28 koopappartementen in het hoogste segment. Hier wonen is alleen weggelegd voor welgestelde bewoners vanaf 55 jaar oud.”, valt te lezen op de website van Seven Oaks, zoals het appartementencomplex zou gaan heten.

Ondanks dat we geen interieur beelden hebben mogen aanschouwen van Seven Oaks, ziet het project er vanaf de stoep er veelbelovend uit. De kleinste appartementen in het complex zijn daarbij al 170 m², terwijl de grootste verblijven maar liefst 450 m². En dat in het hartje van Amsterdam Oud-Zuid. Niet voor niets starten de prijs bij € 3 miljoen.

Het nieuwbouwcomplex voor senioren biedt uiteraard een hoop gemakken. Zo is er een fysiotherapeut aanwezig, een huisarts en kan Van Basten fit blijven dankzij het zwembad, wellness-complex en de fitnessruimte in de kelder. Volgens een ingewijde van Story zal Van Basten niet de enige BN’er zijn die graag in dit luxueuze complex wilt intrekken. Meerderen zouden een appartement hebben gereserveerd, maar er zijn nog geen namen genoemd.