Het gerucht dat Max Verstappen druk bezig was met contractonderhandelingen bij Oracle Red Bull Racing zou al lange tijd in de lucht rondzweven. Nu het woord eruit is werd bekend gemaakt door diverse media dat Verstappen bij heeft getekend bij zijn geliefde team, Red Bull Racing waar hij in 2021 wereldkampioen mee werd op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi.

Max Verstappen gaat waarschijnlijk het meest van alle Formule 1-coureurs verdienen

Een tijdje geleden schreven we over de salarissen van alle Formule 1-coureurs voor aankomend seizoen. Hier stak de 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton met kop en schouders boven iedereen uit. Met de nieuwe deal die Verstappen heeft getekend overstijgt hij de Brit niet alleen op het circuit, maar nu ook op het gebied van salaris.

Het zou gaan om een jaarlijks bedrag van ongeveer 40 á 50 miljoen zijn. Het is nog onbekend of bonussen hierbij zijn bijgerekend, maar als dat niet zo is kan het alleen nog maar meer worden. Verstappen was al een van de beste betaalde Nederlandse atleten, maar hij doet er nu nog een flinke schep bij.

De huidige bestbetaalde Nederlandse sporter

Momenteel is hij nog niet de meest verdienende Nederlandse sporter, maar nadat de eerste paar jaarsalarissen zijn gestort zal hij dik op 1 staan. Volgens Quote zou Verstappen zijn vermogen nu al neerkomen op ruim € 65 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Nu vragen jullie je ongetwijfeld af wie dan de meest verdienende atleet is. Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum of Kenley Jansen? Nee, Xander Bogaerts is actief in de MBL (Major League Baseball) waar hij Boston Red Sox vertegenwoordigd. In 2019 tekende hij de deal van zijn leven. Het zou gaan om een 7-jarig contract die ongeveer $ 132 miljoen waard zou zijn, maar binnen een paar jaar zal de F1-wereldkampioen de eerste plek met gemak van hem over kunnen nemen.