Het is in het algemeen bekend dat de autobranche moeite heeft om aan de vraag te voldoen vanwege een tekort aan chips en andere cruciale onderdelen. Dit zorgt ervoor dat wachtrijen voor een gloednieuwe bolide steeds langer worden en de oorlog in Oekraïne maakt her er nou ook niet bepaald makkelijker op. De autobranche de opbouwende tegenslagen steeds minder veroorloven, maar een Mercedes-Benz fabriek in Chakan, India, moest de deuren wegens een opmerkelijk reden sluiten.

Indiase Mercedes-Benz fabriek moeten tijdelijk sluiten wegens luipaard

In India moest kortgeleden een fabriek ontruimd worden omdat een luipaard in de vroege morgen een bezoekje besloot te brengen aan het bedrijfspand. Luipaarden zijn net iets sterker en onverspelbaarder dan wij mensen, dus was de fabriek genoodzaakt om de boel dicht te gooien en de ongewenste viervoeter zo snel mogelijk de deur uit te werken.

Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Jachtluipaarden zijn namelijk een van de snelste dieren op aarde met een topsnelheid van 107 km/u. Menig mens komt hier niet eens van in de buurt en dus was het een hele opgave om het luipaard te pakken te krijgen. Uiteindelijk na de hulp van vier Wildlife SOS-medewerkers ingeschakeld te hebben kregen ze de exotische vierpoot te pakken door hem in een hoek te drijven en hem een verdovingsserum te geven.

Ze hebben het kat-en-muisspel vastgelegd op beeld en gedeeld op YouTube. De video duurt maar 1:21 minuten, maar ze hebben alleen het moment suprême vastgelegd. In totaal hebben de reddingswerkers vier uur over deze pittige missie gedaan.

Onderzoek en vrijlating

Na de vangt werd er onderzoek gedaan naar waar het dier vandaan zou kunnen komen en kwamen ze erachter dat de luipaard pas 3 jaar oud was. Vervolgens werd het dier nog medisch gecheckt en ondertussen loopt ‘ie weer vrij rond in de Indiase wildernis.

Hoewel dit soort berichten vaak voor sensatie in het nieuws terechtkomen, weerspiegelt het ook het verlies van leefgebied voor dieren in het wild. “Als gevolg van het snelle verlies van leefgebied worden luipaarden van Maharashtra gedwongen zich te wagen in door mensen gedomineerde gebieden. Hiermee hoopt hij ervoor te zorgen dat de Indiase regering een kijkje neemt naar dit probleem”, aldus Kartick Satyanarayan, CEO van Wildlife SOS.

Luipaard