De reden dat iemand een Mercedes-Benz 6×6 koopt is uiteraard niet omdat het een praktische of verstandige aankoop is. Nee, wie geld stuk slaat om zo’n bombastische krachtpaters aan te schaffen wil pronken en opvallen. Behoor jij tot die groep? Dan wil je deze Mercedes X350D 6-Wheeler vast en zeker op je oprijlaan of in je garage hebben staan.

Mercedes-Benz X 350D ‘Black Edition’

Uiteraard zijn ze geïnspireerd door de Mercedes-Benz AMG 6×6, die je kan kennen van Joel Beukers. Om te zorgen voor een succesvolle ombouw hebben ze de cabine van de Mercedes X-Klasse 10 centimeter verhoogd om ruimte te maken voor de op maat gemaakte lichtmetalen velgen met enorme offroad-banden. Ook de Mercedes GTR-grille vooraan, extreme wielkasten en deurbeschermers worden op maat gemaakt.

De laadbak is vervolgens bekleed met aluminium beplating en bevat een aangepaste rolbeugel. Haast alles is aangepast en over een andere boeg gegooid. Alleen de buitenlak is origineel Mercedes en zwartleren interieur is nog redelijk intact. Oké, en behalve de 6 Wheeler-badge op het dashboard natuurlijk.

“Want uiteindelijk wil je toch gewoon rijden in deze ultieme terreinwagen in plaats van er alleen maar te zoeken naar het dichtstbijzijnde tankstation”, aldus de bouwers. Daarom namen ze als basis voor deze ‘6-Wheeler’ een X350D, met in het vooronder een bescheiden 3,0-liter zescilinder diesel met 258 pk en de nodige tractie zodat je niet komt vast te zitten. Vooral op ruwe wegen en onverharde paden is de X Class 6 Wheeler krankzinnig.

Allerstraagste AMG

Met die cijfers dendert de zeswieler in 8 tellen naar de 100 km/h en daarmee is het de allerstraagste AMG. Maar ach, daar koop je ‘m ook niet voor. En je verwacht ook niet meer, wetende dat de krachtbron 4.000 kilo schoon aan de haak in beweging moet brengen.

Prijskaartje voor de aangepast X-Klasse

Dit specifieke exemplaar is namelijk de enige 6-Wheeler die Classic Youngtimer Consultancy heeft gebouwd. Met 29.000 kilometer op de teller staat deze 6×6 in de etalage met een prijskaartje van netto € 115.289. Geen geld in vergelijking met de meeste 6×6’en aangezien die al gauw de half miljoen qua prijs overtijgen. Hoe dan ook: belangstellenden kunnen langsgaan bij Classic Youngtimer Consultancy in Uden.

Mercedes-Benz X 350D-3