Vietnam staat bekend als een land dat niet al teveel welvaart kent, zeker de arbeidsklasse niet. Dat houdt verder ook in dat de bouwgrond erg goedkoop is en dat biedt de kans voor rijke miljonairs om voor een spotgoedkope prijs een paleis te bouwen midden in een woonwijk.

Geboorteprovincie in Vietnam

Een Vietnamese zakenman uit de provincie Thanh Hoa kon moeilijk zijn stad van herkomst achter zich laten en besloot daarom een super-de-luxe paleis te bouwen in zijn geliefde provincie. Zijn naam is Trinh Dinh Xuan. Hij is belangrijk onderdeel van de bouwsector van Vietnam en daar beloonde de Vietnamees zichzelf mee door een koninklijk-achtige woning te plaatsen midden in een klein dorpje.

Vietnam woning

Hij vindt de klassieke Europese bouwstijl vele malen mooier dan de Aziatische bouwstijl en daarom implementeerde hij een zuiver witte woning met drie prachtige koepels die met kop en schouders boven de andere woningen uitsteken.

Xuan Truong Mansion

Uiteraard krijgen paleizen een geschikte naam. Dit paleis is genaamd ‘Xuan Truong Mansion’. De villa staat op een perceel van 1100 vierkante meter en heeft 560 vierkante meter aan woonruimte. De rest bestaat uit een flinke oprit, waar 10 bolides op passen en er is plaats is gemaakt voor een prachte tuin vol met buksbomen.

Specifieke smaak en stijl

Verder beschikt het paleis over vijf ruime slaapkamers, een grote woonkamer, een royale eetzaal, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Aan de binnenkant heeft het huis een weelderig plafond geïnspireerd op Europese barokke meesterwerken. De vloeren zijn van marmer en het stikt van de gouden kroonluchters verdeeld over de villa. De wit met gouden kleurcombinatie stamt uit de Italiaanse stijl uit de 17e eeuw.

De villa werd in 2018 gebouwd en is pas net afgerond. In totaal is er maar $ 4,4 miljoen betaald voor deze villa. het is momenteel in Vietnam een van de meest besproken villa’s van het hele land. Zo werden de inwoners rondom de villa geïnterviewd door verschillende instanties om hun ongezouten mening te geven.

Vietnam woning Vietnam woning