Originaliteit is op YouTube lastig te vinden. Iedereen kopieert elkaar en maken er een ‘eigen versie’ van. Jimmy Donaldson, bekend als MrBeast, wordt vaak als groot inspiratiebron gezien, omdat deze content creator de meest krankzinnige streken uithaalt. Wat vooral opvalt aan zijn content is de hoeveelheid geld dat hij er op verschillende manieren doorheen jaagt.

YouTuber Mr.Beast

Mr.Beast maakte in 2017 een video waarin hij tot 100.000 ging tellen. Hij deed hier 40 uur over. Deze video ging viraal met meer dan 20 miljoen views en dat was ook het gewenste resultaat. Vervolgens is hij doorgegaan met dit soort capriolen die eigenlijk iedereen zou kunnen, maar niemand doet het omdat het zoveel tijd opslokt. Toen er grote sponsoren bij kwamen kijken begon hij met geld uitgeven. Hoe meer geld hij kreeg van sponsoren, hoe meer er werd uitgegeven aan zijn contentmix.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MrBeast (@mrbeast)

Op het moment van schrijven heeft zijn hoofdkanaal 70,7 miljoen abonnees en heeft hij ook nog ongeveer 22 miljoen abonnees op zijn gamekanaal. Jimmy Donaldson houdt zich niet alleen bezig met zijn vrienden of mensen in zijn omgeving, maar ook met de mensen die het minder goed hebben, zoals de Amerikaan die onder modaal verdient gemiddelde. In één van zijn video’s vulde hij heel veel vrachtwagens met 100.000 maaltijden voor de voedselbank.

Dit doet Donaldson soms door een pizza koerier een bizar hoge fooi te geven, een zwerver een volledig ingericht huis te geven of een persoon die gewoon zijn boodschappen aan het doen is een miljoen uit te laten geven in een uur. Kortom er wordt vooral heel veel geld uitgegeven aan de content die hij creëert. Sterker nog hij vertelde dat hij het afgelopen jaar $ 48 miljoen erdoorheen heeft gejast met zijn content.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MrBeast (@mrbeast)

In een interview met mede YouTubers Colin & Samir zei hij: “Ik wil alleen geld zodat ik betere video’s kan maken, zodat ik mijn kanaal kan laten groeien. Het maakt me niet uit om geld te verdienen, ik geef niet om dat soort dingen, ik wil gewoon de beste video’s ter wereld maken.”

Over-the-top videos

Een voorbeeld van zo’n bizarre video? Nou, samen met vrienden bedacht hij een challenge, waar YouTubers zot op zijn, dat te maken heeft met een privé-eiland. Degene die er het langst op het blijft, krijgt het eiland, die volgens Mr.Beast zelf $ 800.000 waard is. Dit doet hij niet alleen met eilanden, maar ook met dure auto’s, grote huizen en zelfs met losse stapels geld.

Hij heeft al twintig van dit soort video’s gemaakt en de minst bekeken van al deze video’s trok alsnog 36 miljoen kijkers. Dat terwijl de meest bekeken video rondom dit concept al ruim 105 miljoen keer gezien is.