Bentley meldt tegelijkertijd dat de aangepaste voertuigen van de Mulliner-divisie steeds populairder worden. In 2022 heeft de divisie tot nu toe 100 projecten afgerond, een verdubbeling ten opzichte van 2021. Voor hun meest recente project is de buitenkant van koolstofvezel bekleed met de kleur Cypress, een donker metallic grijs met subtiele groene ondertonen, vergelijkbaar met een meteoriet.

Galactische SUV met een gloednieuw uiterlijk

Al het chroom dat normaal gesproken op Bentayga-modellen te vinden is, is voor deze Speed Space Edition ingewisseld voor een glanzend zwarte versie, terwijl er diverse oranje contrasterende accenten te vinden zijn.

Een feloranje Bentley-emblemen zijn te vinden in het midden van elke stoel binnenin de 7-zitter, terwijl microbiesjes in dezelfde tint langs de randen van elke stoel lopen; evenals de vloermatten van de auto en de langs de dashboards.

Bentayga

De cabine van de Bentayga heeft Galaxy Stone-bekleding voor de deurpanelen, de omlijsting van het instrumentenpaneel en het bijpassende gedeelte aan de passagierszijde.

W12-motor uit de Bentayga Speed uit 2021

Qua aandrijflijn is de galactische SUV uitgerust met dezelfde 6,0-liter W12-motor uit het Bentayga Speed-model uit 2021. Hij levert tot 900 Nm aan koppel en 626 pk, wat een hartverscheurende topsnelheid. In 3,9 seconden gaat de op een na snelste SUV richting de 100 km/h om tot z’n maximum snelheid te komen op 306 km/u.

Bentayga

De promotiefoto’s zijn geschoten in Florida, waar alle ruimtevluchten van NASA plaatsvinden, vanaf twee locaties: Center en het Cape Canaveral Space Force Station. Deze kustlijn is de thematische locatie uiterst geschikt om naar de sterren en raketlanceringen te kijken.

“De Space Coast in centraal Florida is al lang de toegangspoort tot de wereld om het universum daarboven te verkennen, dus ruimtevaart en verkenning waren de perfecte thema’s om deze unieke auto te inspireren”, zegt Joseph Wierda, algemeen directeur van Bentley Orlando. Bekijk hieronder meer afbeeldingen.