In Nederland rijzen de huizenprijzen de pan uit. In Portugal is dit duidelijk minder het geval. Voor een kleine € 350.000 heeft u al een statige villa langs het strand en de heldere zee. Voor dat bedrag heb je in het overgrootte gedeelte van Nederland misschien net aan een rijtjeshuis in een standaard wijk – met uitzonderingen daargelaten. Het klinkt dan toch beter om de koffers in te pakken en voor hetzelfde geld naar deze parel in Portugal te vertrekken.

Parel in Portugal

In het authentieke Paul do Mar aan de zuidwestelijke kant van Madeira weten ze wel wat mooie huizen zijn en hier worden tenminste geen torenhoge geldbedragen gevraagd. Het huis heeft een authentieke sfeer en bovendien een bijzondere architectuur. Vanaf het balkon kunt u het strand al zien en de zee al ruiken. Deze luxe is veel groter dan het hebben van een zwembad in de achtertuin. De zee hoeft namelijk niet onderhouden te worden en is daarnaast veel groter. Ondanks dat de villa er authentiek uitziet is het vrij recentelijk gebouwd en daardoor dus nieuw en ongebruikt.

Portugal

Het moderne gedeelte is vooral terug te zien aan de binnenzijde van de woning. De woonkamer is voorzien van een enorme bank die van muur tot muur loopt. Vanaf deze bank kunt heerlijk Netflixen op de immense televisie (met curve in het scherm). Als dat al niet genoeg is bevat één van de vele slaapkamers ook nog een tv om vanuit bed naar te kijken.

Zo luxe als de woonkamer is, zo luxe zijn de badkamers ook. In deze ruimtes komt u werkelijk niets tekort en is overal aan gedacht. Zo is er rekening gehouden met een ruime inloopdouche, grote wastafel, wc, badkuip en zelfs een bidet.

Te koop voor een prikkie

Wanneer u van alle gemakken en voorzieningen in de villa hebt genoten is het ten zeerste aan te raden om een frisse duik te nemen in het kraakheldere water van de zee. Een beetje frisheid zal wel ten goede komen in het zonovergoten Portugal en de aanschaf van een waterscooter lijkt ook ineens heel erg aantrekkelijk. U houdt immers genoeg centen over want deze villa heeft u al voor € 350.000. Terwijl dit artikel geschreven werd zagen we dat het pand ondertussen verkocht onder voorbehoud is, maar neem alsnog een kijkje op Funda.

woonkamer