De koop en verkoop van auto’s van Peter Gillis is amper bij te houden. Kortgeleden kon hij eindelijk zijn Ferrari 812 GTS ophalen, om vervolgens zijn Rolls-Royce Cullinan Black Badge te verkopen. Blijkbaar mist hij het merk met de Spirit of Ecstasy op de motorkap, want hij heeft zichzelf ter ere van zijn 60-jarige verjaardag getrakteerd op een peperdure Rolls-Royce Phantom.

Nieuwe Rolls-Royce van Peter Gillis

Met 7 vakantieparken in de portfolio van zijn Ooststappen Groep en een succesvolle show op de beeldbuis koopt Gillis alles wat los en vast zit, maar doet af en toe ook iets van de hand. “Hatseflats!! Ik heb mijn mooie Rolls-Royce goed verkocht… want tja, ik blijf toch een handelaar. De stickers gaan eraf en hij wordt netjes gepoetst voor de volgende eigenaar… Op naar de volgende Rolls-Royce!”, schreef hij op Instagram over de verkoop van zijn Cullinan Black Badge, die hij samen met zijn Ferrari kocht in een combideal van € 1 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Om zijn gemis op te vullen kocht hij het model waar hij al eerder in reed: de Phantom. Deze is uiteraard voorzien van heel wat luxe met een sterrenhemel, adaptieve cruise control en hagelwitte stoelen.

Zijn reden? “Ja, ik denk ik pak weer eens een nieuwe. Die andere had ik al een maand of 10 geleden en die kon ik goed verkopen, dus die is weg.” Zijn nieuwste aanwinst heeft slechts 220 kilometer op de teller en hij haalde ‘m oud en vertrouwt op bij Thijs Timmermans.

Aandrijflijn van de Rolls

Onder de kap ligt de welbekende 6,75-liter V12-motor met twee turbo’s die zorgt voor 572 pk. De 2.560 kilogram zware bolide gaat in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 250 km/h.