Toen in 2019 Jay-Z de eerste rapper werd die de grens van $1 miljard boorbrak, werd het vermogen van Rihanna geschat op een schamele $ 600 miljoen. Nog geen twee jaar later meldde Forbes dat de Grammy bekroonde artiest en schoonheidsmagnaat een geschat vermogen van ongeveer $ 1,7 miljard had bereikt. Een beursgang van haar make up-merk Savage X Fenty kan daar binnenkort een flinke schep boven opdoen.

Rihanna

Rihanna is het schoolvoorbeeld van iemand die haar stem en naam gebruikt om haar onderneming te promoten. Terwijl haar nummers nog altijd veelvoudig worden gedraaid, is ze bezig met de wereld van de cosmetica en schoonheidsverzorging over te nemen.

Savage X Fenty werd in mei van 2018 opgericht en in dat jaar genereerde de Fenty-schoonheidslijn al $ 558 miljoen. Om vervolgens in februari van 2022 door Forbes op een waarde van $ 1 miljard geschat te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty)

Beursgang Savage X Fenty

In vergelijking met 2020 steeg de omzet van Savage X Fenty begin 2022 met liefst 200 % en werd er bij investeerders zo’n $ 115 aan groeigeld opgehaald. Volgens ingewijden die hun informatie deelden met Bloomberg, blijkt dat Rihanna haar lingeriemerk Savage X Fenty naar de New Yorkse beurs wil gaan brengen, terwijl er gemikt wordt op een waardering van maar liefst $ 3 miljard

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

“Zangeres en mode-ondernemer Rihanna werkt met adviseurs aan een beursintroductie die haar Savage X Fenty-lingeriebedrijf zou kunnen waarderen op $ 3 miljard of meer, volgens mensen die bekend zijn met de zaak”, schrijft Bloomberg.

Eigen vermogen van Rihanna

Momenteel vertegenwoordigd Fenty Beauty het overgrootte gedeelte van haar eigen vermogen, circa $1,4 miljard. Dat is echter niet de totale waarde van het cosmeticamerk, dat onder Savage X Fenty valt, want Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft 50,01 % van de aandelen in handen na $ 30 miljoen te hebben betaald.