Terwijl Peter Gillis alles lijkt te kopen wat los en vast zit, gaat er eens in de zoveel tijd ook weer iets uit de deur. Eind januari mocht de vakantiepark-patron eindelijk zijn krachtige Ferrari 812 GTS ophalen, terwijl hij ondertussen alweer zijn Rolls-Royce Cullinan Black Badge heeft verkocht.

Peter Gillis verkoopt zijn Rolls-Royce Cullinan Black

We haalden in de intro zijn Ferrari 812 GS aan, omdat hij die destijds in een duo-deal kocht met zijn Cullinan Black Badge.  Voor de Rolls-Royce Cullinan Black Badge en de Ferrari 812 GTS wilde Thijs Timmermans een prijs van €1.021.000. Peter besloot €975.000 te bieden, maar Timmermans gaf niet thuis. Uiteindelijk werden de handen geschut na een overeenkomst van  €1 miljoen.

Black Badge-1

Maar Gillis zal er geen kilometers meer mee gaan maken, ondanks dat ‘ie ‘m slecht een aantal maanden heeft. “Hatseflats!! Ik heb mijn mooie Rolls-Royce goed verkocht… want tja, ik blijf toch een handelaar. De stickers gaan eraf en hij wordt netjes gepoetst voor de volgende eigenaar… Op naar de volgende Rolls-Royce!”, schreef hij op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Zoals de naam al weggeeft is dit niet zomaar een Cullinan, maar de sportievere Black Badge die is ontworpen voor “jongere, meer avontuurlijke klanten.” Los van de 22-inch wielen, rode remklauwen en donkergekleurde uitstraling heeft de versie van de Massa is Kassa-ster meer vermogen.

2.753 kilogram aan luxe

Het zwaargewicht weegt 2.753 kilogram, maar het draait natuurlijk allemaal om de uitstraling en de luxe bij deze sportieve Rolls-Royce. Alsnog is de Black Badge instaat om van 0 naar 100 km/h te gaan in 4,9 seconden en grijpt de begrenzer in bij de 250 km/h. Allemaal te danken aan de V12-motor die 600 pk en 900 Nm aan koppel genereert.

Zoals we in Familie Gillis: Massa is Kassa konden zien waren Gillis en zijn vriendin Nicole gek op de sterrenhemel boven zijn hoofd, gemaakt van 1.344 individuele lichtpuntjes, maar blijkbaar niet genoeg om hem te houden. Maar goed, hij heeft al in zoveel Rolls-Royces gereden, dat hij daar ondertussen vast al op is uitgekeken.