Wie had gedacht dat wanneer YouTube in 2005 zou worden opgericht, dat er tieners en twintigers vermogens zouden opbouwen die vergelijkbaar zijn met die van CEO’s van goedlopende bedrijven? Uiteraard begonnen YouTubers groot te worden in de Verenigde Staten, waar het videoplatform werd opgezet, maar ondertussen hebben we ook steeds meer succesvolle Nederlandse YouTubers.

Nederlandse YouTubers

Voor het overgrootte gedeelte van de gebruikers is YouTube een amusementswebsite, terwijl het voor enkelen hun verdienmodel is. Het aanbod loopt enorm uiteen, waardoor ‘content creaters’ kunnen scoren op meerdere vlakken. Zo zijn er zangers, gamers, vloggers en ga zo maar door. Maar welke Nederlanders domineren de YouTube-scene en hoe groot is hun fortuin? Ondanks dat ze Nederlands zijn, spreken de 3 grootste YouTubers allemaal haast volledig Engels in hun video’s en op social media.

We hebben het hieronder over de grootste YouTube-kanalen van individuele Nederlanders. Het YouTube-kantaal van platenlabel Spinnin’ Records met 29,3 miljoen abonnees telt bijvoorbeeld dus niet mee.

3. Nikkie Tutorials – 13,9 miljoen abonnees

Nikkie Tutorials, alias Niekie de Jager, is een wereldberoemde make-up artieste en waanzinnig populaire YouTuber, die de gezichten opfleurt van beroemdheden als Kim Kardashian en Lady Gaga. Ze was één van de presentatrices op het Eurovisiesongfestival 2021 en is ze hard aan de weg aan het timmeren in de showbizz-wereld.

De visagiste werd in 1994 geboren in Wageningen en in de zomer van 2008 begon ze een passie te ontwikkelen voor make-up en begon ze met het uploaden van ’tutorials op YouTube. Volgens een bericht van RTL Boulevard uit 2019 kon ze € 26.800 per Instagram-post vragen, terwijl dat nu miljoenen volgers verder aanzienlijk hoger zal zijn.

Ze staat op inmiddels zelfs op nummer 4 van de ‘Forbes beauty influencers’ lijst en heeft een villa in Uden gekocht voor € 645.000. Er zijn weinig cijfers bekend over haar rijkdom, maar diverse platformen schatten haar vermogen om en nabij de € 3 miljoen. Lang niet gek voor een 28-jarige.

2. Kwebbelkop – 14,9 miljoen abonnees

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)

YouTuber ‘Kwebbelkop’, pseudoniem van Jordi van den Bussche, maakt hyperactieve game-video’s, maar houdt zich ondertussen bezig met van alles en nog wat. Crypto, NFT’s én vastgoed. Zo kocht hij in 2020 een penthouse in Amsterdam voor maar liefst € 4,2 miljoen euro en rijdt hij onder meer een feloranje G-Wagen. Verder is het bekend dat hij zijn eigen tankstation heeft, een sportschool, een villa, een luxe penthouse in Amsterdam en een crypto-platform.

Kwebbelkop groeide door zijn GTA5-video’s uit tot een icoon in zijn tak van sport. Inmiddels heeft de gamer al 14,9 miljoen abonnees. Naast dat lopen er nog allerlei projecten waar hij nog niet al te veel over kwijt kan of mag. Het is in ieder geval duidelijk dat de ambitie nog altijd hoog is. Wealthy Genius schat zijn vermogen op € 16,5 miljoen.

1. Jelly – 22,7 miljoen abonnees

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jelly (@jelly)

Jelly, ofwel Jelle van Vucht, zit momenteel bijna op de 23 miljoen abonnees en daarmee is hij met afstand de grootste. De 25-jarige maakt net als zijn vriend Kwebbelkop Engelstalige video’s en upload ongeveer twee keer per dag, waarin hij voornamelijk Minecraft en GTA V speelt met andere bekende YouTubers.

De geboren Limburger woont momenteel in Monaco en rijdt daar rond in enkele exotische sportwagen. Zo bestaat zijn wagenpark uit een gifgroene Lamborghini Huracán (€ 318.207) een Porsche Panamera Turbo (€ 200.000), een Ferrari F8 Tributo (€ 300.000) en kocht hij recent een zwarte Lamborghini Urus.

Met minimaal 200.000 views legt zijn aanwezigheid op YouTube hem absoluut geen windeieren. Zijn vermogen wordt door G Fuel geschat op $ 14 miljoen (circa € 12.85 miljoen), terwijl andere bronnen getallen van boven de € 30 miljoen suggereren. Hoe dan ook: Jelly zit er vast en zeker warmpjes bij – ook buiten Monaco om.