Een enorm deel van Nederland zat op 20 januari om stopt 16:00 klaar om de video van BOOS te bekijken waarin er meer duidelijkheid zou worden gegeven over de situatie rondom The Voice of Holland. Om een kleine samenvatting te geven zijn: Jeroen Rietbergen (de ex van Linda de Mol), Marco Borsato en Ali B zijn aangeklaagd voor verschillende delicten. De ene heftiger dan de ander, maar ze hebben allemaal gedrag vertoond dat niet door de beugel kan. “Nog nooit zo’n tv-moment gehad.”

De documentaire had 6 miljoen views in 6 uur

De documentaire van BOOS ‘This is the Voice’ staat er op het moment van schrijven nog geen 17 uur online en heeft al rond de 7,7 miljoen weergaven. Dat zegt al genoeg over de grootschaligheid van dit schandaal. Tim Hofman is de presentator van BOOS en was in de video samen met zijn team verantwoordelijk voor de documentaire, die werd afgesloten met een interview met Talpa-baas John de Mol.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Carrière van Tim Hofman

In 2011 verscheen Hofman voor het eerst op de beeldbuis. Dit deed hij met zijn eigen programma, TimTV op 101TV. Na verschillende producties kwam hij in 2012 uiteindelijk terecht bij BNN en daar is hij sindsdien nooit meer weggegaan. Met name ‘Spuiten en Slikken’ vormde een springplank voor zijn succes. Momenteel kan je hem voornamelijk kennen van het tv-programma ‘Over Mijn Lijk’.

Maar het meest succesvolle programma van Tim Hofman is BOOS op YouTube. Los van sommige documentaires helpen ze in de video’s voornamelijk gedupeerden, met name jongeren, van grote instanties of individuele oplichters. Dit gaat met de nodige brutaliteit en daardoor is niet iedereen even blij om Hofman en zijn camerateam voor hun neus te krijgen. Hij kaart maatschappelijke en sociale problematiek aan in zijn programma’s en daar wordt hij vanuit de publieke omroep voor beloond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Vermogen van Tim Hofman

Het vermogen en de salarissen van BN’ers, en dus ook Hofman, liggen niet op straat, maar er is wel het een en het ander op te merken. In 2018 zei Hofman dat hij minder verdiende dan zijn omroepcollega Astrid Joosten. Zij onthulde kort daarna € 175.000 per jaar op te strijken – net onder de balkenendenorm. De claim werd gemaakt dat de mannen bij BNN nóg meer zouden verdienen, maar in een Tweet zei de geboren Vlaardinger: “Nou, niet zoveel. Ik in ieder geval niet. Mathijs (Van Nieuwkerk, red) wel, maar dat is ‘ie waard.”

In 2011 verdiende Filemon Wesselink  op 28-jarige leeftijd € 84.000 op jaarbasis. Nog geen vier jaar later was dat bedrag al opgelopen tot € 108.000 euro per jaar. Tim Hofman is momenteel 33 jaar en zal ongeveer hetzelfde opstrijken. Bij de publieke omroep is sinds 2017 een salarisplafond ingesteld van €209.000 euro per jaar, maar de presentator zal niets tekort komen. Gewoonvoorhem schat zijn vermogen op circa € 2 miljoen.