In een enkele oogwenk is te oordelen dat deze Aventador SVJ niet meer werkt naar behoren. Dit specifieke, exotische model uit Italië was namelijk niet opgewassen tegen een 22.000 kilo wegende vrachtwagen in rijkenwijk Beverly Hills die eroverheen walste. Wat het nóg treuriger maakt, is dat de grijze sportwagen uit 2020 geparkeerd stond in een garage met slechts 725 kilometer op de teller.

Aventador SVJ overgereden door vrachtwagen

Ondanks dat de laatste dagen van deze Aventador SVJ zijn geteld, werd het voertuig op 21 maart verkocht op een veiling van veilinghuis Copart. Enkele uren voordat het bieden sloot, stond het hoogste bod op € 85.000, terwijl ‘ie uiteindelijk voor $ 126.000, omgerekend € 114.400, is afgehamerd.

Tamelijk hoog voor een geplette supercar, maar vergeet niet dat een nieuw model uit 2020 in onberispelijke staat je meer dan € 800.000 kost. Daarbij zou deze Aventador SVJ zou van een bekende atleet zijn geweest. Over wie het gaat, is niet bekend, maar desondanks draagt het klaarblijkelijk wel bij aan de waarde.

800 geproduceerde exemplaren

Na het zien van de foto’s kunnen we concluderen dat de motor onschadelijk is gemaakt door de vrachtwagenchauffeur. Maar weet de nieuwe eigenaar deze te laten repareren, kan hij in zijn straat pronken met een Italiaanse tweedeurs met 770 pk en 720 Nm koppel. Goed voor een topsnelheid van 350 km/u en een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 2,9 seconden. In totaal zijn er slechts 800 exemplaren van de SVJ van de productielijn in Sant’Agata Bolognese komen rollen.

Lamborghini Aventador SVJ

Zoals je kan zien is er weinig meer over van het model – alleen de airbags en het overgrote gedeelte van het interieur zijn nog intact. Los daarvan moet er nog een hoop aan gebeuren om ‘m weer aan de praat te krijgen. Toch is een onbekende bieder de uitdaging aangegaan en zal er nog wel evenetje zoet mee zijn. Succes in ieder geval, je zal het nodig hebben.

Enken weken geleden onderging een andere SVJ in Beverly Hills ongeveer hetzelfde noodlot toen ‘ie tevens geparkeerd stond en werd overreden door een bestelwagen

Lamborghini Aventador SVJ