Kasteel Meerwijk uit 1840 wordt op de eigen website beschreven als “geschikte droomlocatie voor jullie bruiloft, (zakelijk)evenement of andere bijeenkomst”, terwijl het in het verleden ook dienst deed als bordeel. Romantischer wordt het simpel gezegd niet. Circa twee jaar geleden werd het pand al tevergeefs aangeboden voor € 2,75 miljoen, maar op 7 april zal het in eigendom treden van de hoogste bieder na een veiling van BVA Auctions.

Kasteel Meerwijk heeft een turbulente geschiedenis

Toen het pand van 1.000 m² in 2020 te koop werd aangeboden, werd tegelijkertijd de inboedel geveild via het veilinghuis. Zoals je bij een bordeel verwacht, ging het om de nodige opvallende attributen. Denk aan een sigarettenautomaat uit de jaren 60′, een krokodillenleren bankstel, prieeltjes, een geluidsinstallatie van Bang en Olufsen, moderne kunst van Karel Appel, een vuurrode Kuifje-raket, een tamelijke hoeveelheid drank (met name flessen whisky) en kanonnen in de tuin.

Wat er nog achter is gebleven in het kasteel met 9 slaapkamers en een spa, lijkt voor iedereen een raadsel. “Hoe het kasteel er momenteel van binnen uitziet is vooralsnog niet bekend”, luidt het onderschrijft bij de kavel van Kasteel Meerwijk. Volgens het Brabants Dagblad zijn alle peeskamers in ieder geval ontruimd en ontdaan van al het pluche.

Kasteel Meerwijk

Timo en Sabrina Bosma kochten het pand in 2006, stripten het compleet en maakten er een trouwlocatie van, terwijl het ook geschikt moet zijn voor zakelijke evenementen en andere bijeenkomsten.

Bod uit brengen

Enfin, het multi-inzetbare bordeel-kasteel staat op een perceel 10.890m² en kan op 19 maart en 2 april wederom bezichtigd worden. Als je al járen op zoek bent naar een soortgelijk pand, kan je de andere bieders ook te vlug af zijn door vóór 24 maart een onderhands bod uit te brengen. Dat kan je hier doen.