Als Peter Gillis kasteelheer kan worden, waarom jij niet? Oké, we moeten Gillis niet tekort doen, maar voor een hele poos al hoef je geen koning of van adel te zijn om vorstelijk te resideren in een kasteel. In het zuiden van Engeland is recent een 18e-eeuws kasteel, genaamd ‘The Deer Tower’, met vier torens voor het eerst in 25 jaar op de markt gekomen. Het is ooit zelfs bewoond door de Amerikaans actrice en zangeres Judy Garland.

Kasteel ‘The Deer Tower’ in Engeland

Uiteraard staat het pand symbool voor een “uniek stuk Britse architectuurgeschiedenis” en staat het op een perceel van maar liefst 120 hectare, bestaande uit decoratieve tuinen, een reflecterend zwembad en veel natuur in z’n geheel. Het is gelegen op de grens van Surrey en West Sussex en het grondgebied beslaat 49 hectare met decoratieve en formele tuinen, poorten, waterpartijen, zonneterrassen, lindebomen en een reflecterend zwembad.

Elders op het natuurrijke terrein staan ook nog drie bijgebouwen, waarvan één momenteel een studio is met een eiegen woonkamer en een slaapgedeelte op de tussenvloer. Het resterende gebouw was voorheen een garage, maar doet nu dienst als opslagruimte.

Monumentaal pand dat in de loop der jaren is “gemoderniseerd en uitgebreid”

Het hoofdverblijf dateert uit de 18e eeuw, staat op de monumentenlijst en is gedurende het bestaan meermaals verbeterd, gemoderniseerd en uitgebreid, wat resulteert in een klassieke woning met moderne voorzieningen. De meest recente toevoeging vond plaats in 1995 als onderdeel van een renovatieproject.
kasteel
“De Deer Tower is een echt verzamelobject en biedt prachtige, flexibele accommodatie waarbij elke verdieping zijn eigen unieke karakter heeft, met geheime kamers en verschillende open haarden.” Het kasteel heeft een vraagprijs van £ 6,25 miljoen, omgerekend zo’n € 7,42 miljoen. Zie het aanbod hier op de website van makelaardij Frank Knight.