Horloges of andere eigendommen die op klaarlichte dag worden gestolen is niets nieuws, maar het lijkt er steeds brutaler aantoe te gaan. Bouwpromotor en ondernemer Bart Versluys moest dat afgelopen vrijdagavond zelf ondervinden. Terwijl hij nietsvermoedend over de oprit van zijn kantoor liep en de kofferbak van zijn auto probeert te openen werd hij besprongen door twee gewapende mannen die er uiteindelijk vandoor ging met zijn horloge ter waarde van € 350.000.

Horlogeroof op oprit van eigen kantoor

Hij werd bespoten met peperspray, maar kwam er gelukkig zonder ernstige verwondingen vanaf. Aangezien het plaatsvond op zijn eigen bedrijfsgebied, is de overval gefilmd door de beveiligingscamera’s van het bedrijf, waarop te zien is dat het er hardhandig aantoe gaat. “De daders moeten geweten hebben dat ik het vrijdagavond droeg”, zegt Versluys tegen dagblad De Morgen. “Want dit is een collector’s item, geen ding waarmee je elke dag rondloopt.”

Los van het verlies van zijn kostbare uurwerk, geeft zo’n voorval uiteraard ook een flinke deuk in zijn veiligheidsgevoel. Het uurwerk waar het om gaat is een Richard Mille Rm 11-03 Titanium.

Richard Mille Rm 11-03 Titanium

Dit model is een eerbetoon aan de racegeschiedenis. De kast is verkrijgbaar in rood of wit goud en titanium en wordt bij elkaar gehouden door 20 graad 5 titanium spline schroeven. “De titanium kroon van klasse 5 leent het ontwerp van wedstrijdvelgen en bandenprofielen. De gegroefde pushers, gemaakt van hetzelfde materiaal, herinneren aan het oppervlak van pedalen, hebben covers gemaakt van een ander materiaal dat zo alomtegenwoordig is als titanium in Formule 1: NTPT-koolstof.”

“Ik zou er in een grootstad als Parijs of London niet mee rondlopen, maar aan je eigen bedrijf verwacht je dit toch niet”, aldus Versluys.

Richard Mille

Het Belgische slachtoffer is de CEO van Versluys Groep, een toonaangevend bouwbedrijf in de regio van Oostende dat al ruim 110 jaar opereert als familiebedrijf. Naar eigen zeggen kocht hij het Richard Mille horloge circa zes jaar geleden “als investering.” Momenteel loopt er nog een gerechtelijk onderzoek.