De kogel is door de kerk: Erik ten Hag pakt aan het einde van dit seizoen zijn koffers en stapt op het vliegtuig naar Manchester om de boel daar is flink te gaan verbouwen. Dat is ook wel nodig, want zijn toekomstige club heeft in de afgelopen vijf wedstrijden twee keer nipt gewonnen van laagvliegers in de competitie en staan in dit seizoen 6e.

Dat wordt uiteraard niet geapprecieerd door de fanatieke aanhang en dus werd er verbetering geëist. Die verbetering denken The Red Devils te hebben gevonden in de huidige coach van Ajax Amsterdam.

Startbudget voor Erik ten Hag

Met de rijkdom van een club als Manchester United is er genoeg in de kas om voor verbetering te zorgen. De verdediging is een gatenkaas, het middenveld is gebaseerd op individuele kwaliteiten en het geheel speelt slecht samen, terwijl in de aanval alle ogen gericht zijn op Cristiano Ronaldo.

Kortom: genoeg werk aan de winkel voor Ten Hag. Om het hem een beetje makkelijk te maken heeft Manchester United hem € 240 miljoen beschikbaar gesteld om een nieuw elftal te bouwen.

Deze spelers zullen waarschijnlijk vertrekken

Dit budget kan uiteraard niet uitgegeven worden aan een sterspeler zoals Haaland of Mbappé, maar als we de huidige trainer, Ralf Rangnick, moeten geloven gaat er een zomerrevolutie plaatsvinden bij Man U. Hij zei: “Hier zal een verbouwing plaatsvinden. Zes, zeven, misschien tien nieuwe spelers komen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manchester United (@manchesterunited)

De spelers met een aflopend contract hebben de grootste kans om de club te verlaten. Dit zijn Edinson Cavani, Juan Mata, Lee Grant, Nemanja Matic, Jesse Lingard en zelfs sterspeler Paul Pogba. Maar deze spelers zijn niet de enige die onderdeel zijn van de schoonmaak. Er zijn geruchten dat Ten Hag ook nog af wil van Phil Jones, Alex Telles, Anthony Martial, Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly en zelfs de toekomst van kind van de club Marcus Rashford lijkt niet zeker.

We schreven al eerder over de overstap van Erik ten Hag. Toen behandelde we het salaris dat hij zal gaan verdienen in Manchester