Diego Armando Maradona heeft ons pas een paar jaar geleden verlaten, maar wordt nog steeds herdacht als een van de beste voetballers die ooit heeft rondgelopen op deze aardkloot. In zijn thuisland Argentinië is hij uiteraard nog populairder dan bij anderen, mede doordat hij het Zuid-Amerikaanse land bijna eigenhandig een WK-overwinning bracht. In 1986 deed Maradona iets wat nu niet meer mogelijk zou zijn met de video assistent referee (VAR).

Diego Maradona toont zijn kwaliteiten in de wedstrijd Argentinië – Engeland

In de kwartfinale tikte hij namelijk de bal in het doel met zijn hand om voor de 1-0 voorsprong te zorgen in de 51e minuut. Nog geen 5 minuten later lag de volgende goal er al in met een volgende historische treffer. De kleine Argentijn dribbelde de Britten voorbij alsof het pionnen waren om hem vervolgens glansrijk tegen de touwen te knallen. Uiteindelijk eindige deze spannende wedstrijd in een 2-1 overwinning dankzij twee doelpunten van Maradona. De Engelsen waren toentertijd de topfavorieten om het toernooi te winnen.

De gelukkige eigenaar

Na afloop van de wedstrijd ruilde Diego Maradona zijn shirt met de Engelse middenvelder Steve Hodge. De toenmalige Tottenham Hotspur speler zei: “Ik ben trots eigenaar geweest van het shirt sinds Diego en ik het ruilde in de spelerstunnel. Ik weet zeker dat de nieuwe eigenaar enorm trots zal zijn op het meest iconische voetbalshirt ter wereld”

Diego Maradona

De Engelsman is dus van plan om het shirt van de ‘hand’ te doen via een veiling. Er wordt geschat dat het stukje historie voor om en nabij de $ 4,8 miljoen verkocht zal worden. Mocht je een aardig zakcentje ter beschikking hebben zou je op 20 april mee kunnen bieden via deze veiling via de Britse Sotheby’s veiling.

Diego Maradona

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Diego Maradona (@maradona)