Komende week wordt er een uiterst gelimiteerde Richard Mille ‘Polo Club Saint Tropez’ geveild. Dit gecompliceerde uurwerk is afkomstig van Domeinen Roerende Zaken en wordt in opdracht van deze overheidsinstantie geveild op het platform van Onlineveilingmeester.nl.

Richard Mille ‘Polo Club Saint Tropez’

Het Zwitserse horlogemerk Richard Mille is de fabrikant van mogelijk de meest gecompliceerde horloges ter wereld. Wie een fan is van tennis, is waarschijnlijk op de hoogte dat Richard Mille vaak gedragen wordt in de racketsport, maar ook in de Formule 1 is het Zwitserse merk prominent aanwezig als sponsor van zowel de evenementen als de coureurs zelf.

Richard Mille

Richard Mille is sinds 2011 ook betrokken bij de polowereld, na een samenwerking aan te zijn gegaan met de Argentijnse polokampioen Pablo Mac Donough. Als partner van het Richard Mille-team draagt ​​Pablo de RM 053 Tourbillon Pablo Mac Donough, een “uitzonderlijk uurwerk” dat is ontworpen om de “extreme omstandigheden tijdens polowedstrijden te weerstaan.”

Richard Mille

Om de samenwerking te vieren, en zodat de consument er ook iets aan heeft, kondigde Richard Mille tegelijkertijd de Polo Club St Tropez (RM001-AM TI-ATZ) aan, een gelimiteerde editie van 25 uurwerken. Deze RM St Tropez wordt onder meer geleverd met een keramische ATZ-bezel.

Kenmerken van het sportieve uurwerk

Dit specifieke heren polshorloge is nummer 20 van 25. De lunet is gemaakt van wittekeramiek en is verder uitgerust met een titanium kast, een grijze skelet wijzerplaat met drie registers, een automatisch uurwerk met glasbodem en wordt geleverd met een garantiecertificaat.

Details in kast en wijzerplaat zijn geïnspireerd op de kleuren van het Polo Club Saint-Tropez-logo: marineblauw en wit. Het logo van de Polo Club is gegraveerd op het saffierglas aan de achterkant en daarmee is de prachtige afwerking van dit uurwerk helemaal compleet. Verder is ‘ie gewoontegetrouw voorzien van een (grijze) rubberen band en een titanium gesp.

Begin van de veiling

De veiling van het Richard Mille-horloge opent op maandag 18 April om 12.00 uur en sluit vervolgens op donderdag 28 april vanaf 15.00 uur. Vanaf inderdaad, want als er last-minute nog een bod binnenkomt, wordt de veiling iets verlengd.

Een prijsindicatie is lastig te maken, aangezien er dus zo weinig van zijn. Op Chrono24 zien we slechts één vergelijkbaar model, de RM 030 ‘Polo Club Saint-Tropez’ AO Ti-ATZ, die gelimiteerd is tot 50 stuks, en die wordt aangeboden voor $ 443 duizend, omgerekend circa € 406 duizend. Dit kunnen we niet een-op-een vertalen naar de RM001, maar het geeft je wellicht een beeld van hoe waardevol het model is.

Zie hier kavel #4435-1 op de website van Onlineveilingmeester.nl. Naast dit horloge zullen er in dezelfde week ook nog een aantal exclusieve horloges onder de hamer gaan van merken als Rolex en Cartier.

Onlineveilingmeester.nl veilt daarnaast zeer regelmatig exclusieve sieraden, horloges en lifestyle artikelen zoals kleding en tassen van merken als Louis Vuitton, Armani, Dior, Gucci, Hermes etc.