Op de Herengracht te Den Haag zijn drie stijlvolle appartementen omgevormd tot één exclusief penthouse met drie slaapkamers. Voorheen deed het pand dienst als handelskantoor, wat nog altijd zichtbaar is. Echter hebben de werkplekken plaatsgemaakt om een “uitzonderlijk luxe appartement achter een monumentale gevel” te realiseren.

Luxe penthouse in Rijksmonument in Den Haag

De appartementen verschillen qua oppervlaktes van 152 tot 221 m2 per direct te betreden. “Direct achter de gevel bevindt zich een uit staal en glas opgetrokken tweede gevel. De woningen zijn opgebouwd uit de meest hoogwaardige materialen, voorzien van lange zichtlijnen en authentieke elementen. De sfeer van de oorspronkelijke bestemming blijft door de originele details en het extreem ruimtelijke karakter in alle woonlagen goed behouden”, aldus de makelaar.

Den Haag

Volgens de makelaar telt Den Haag wel 1163 Rijksmonumenten, waarvan het pand waar dit penthouse zich bevindt er een is. Bij aankomst van het pand uit 1916 word je verwelkomd door fraaie gevelverlichting en opvallende automatische bronzen deuren. Waneer je die passeert wandel je over marmeren vloeren richting de schuifdeur naar de lift met direct toegang tot het appartement “middels een gecodeerde liftsleutel”.

Den Haag

Eenmaal binnen zullen de grote raampartijen in combinatie met het natuurlijke licht je niet ontgaan. Hetzelfde geldt voor de twee harmonicapuien die zijn geplaatst naar de vrijdragende balkons met glazen balustrades. Elders valt ons oog op de luxe open keuken die is voorzien van kookeiland met wijnklimaatkast en de eiken parketvloeren met visgraatmotief die verspreidt zijn over het hele penthouse.

Vraagprijs van het gecombineerde appartement op de Herengracht

Vanaf 2022 tot heden is het pand constant gerenoveerd en werd in februari van 2022 op Funda gezet. De makelaar heeft gekozen voor een vierkantemeterprijs van € 11.111 wat in totaal neerkomt op een vraagprijs van € 1.700.000. Zie op Funda meer foto’s van het weelderige penthouse.