Wie The Wolf of Wall Street heeft gezien, weet dat jacht-eigenaren en gasten zichzelf met alle liefde volstoppen met verboden middellen. Om drugs te vervoeren worden meestal andere soort gevaartes gebruikt, maar vorig jaar werd het jacht MY Kahu in beslag genomen nadat er 2.000 kilo aan cocaïne aan boord werd aangetroffen.

Drugsjacht M/Y Kahu

Volgens The Guardian had deze hoeveelheid aan Zuid-Amerikaans poeder een straatwaarde van maar liefst £ 160 miljoen, omgerekend € 190,4 miljoen. Naar aanleiding van een tip onderschepten agenten van de grensmacht en de National Crime Agency het jacht.

Ten noorden van Guernsey werden zes personen aangehouden op het in Nieuw-Zeeland in de jaren 70′ gebouwde jacht. De drugs zijn inmiddels vernietigd en de verdachten zijn aangehouden, maar wat nu verder met het jacht zelf? Juist ja, die gaat geveild worden. Dus op zoek naar een sloep met een onstuimig verleden. Dit is je kans!

Het jacht, dat oorspronkelijk diende als klein patrouillevaartuig voor de marine, met vijf passagiershutten en accommodatie voor vier bemanningsleden, zal naar verwachting voor meer dan een miljoen £ 1 miljoen, omgerekend € 1.189 miljoen, worden verkocht, terwijl de laatst bekende vraagprijs van Kahu ongeveer € 1,5 miljoen was. Houd daarnaast ook rekening met de 25% koperspremie.

25 partijen tonen interesse

Interesse? Je bent niet de enige. Volgens veilingmeester Mark Woods hebben 25 partijen hebben zich aangemeld en werd de open dag in Torquay drukbezocht. Hij zei ook dat bieders ingevlogen kwamen uit “Griekenland, het zuiden van Frankrijk en zelfs Nieuw-Zeeland.” Die laatstgenoemde is logisch, aangezien het jacht daar dus is gebouwd.

Woods legt verder uit dat de boot in goede staat verkeerd, ondanks het is onderworpen aan een uitgebreide fouillering door Border Force-officieren. “Ze heeft een grondig zoekproces doorlopen toen ze in beslag werd genomen. Maar na het uitvoeren van werkzaamheden is ze nu goed gepresenteerd en klaar voor de veiling.”

Het jacht word geveild door Wilson Auction en de veilingopbrengst zal naar de speurneuzen van de Britse National Crime Agency gaan. Het bieden op het jacht begint op 27 april om 15.00 uur en zal sluiten op 28 april om 15.00 uur.