Parijs staat bekend als één van de duurste steden ter wereld wegens de peperdure winkels en eetgelegenheden die de stad kent. De menukaart van Restaurant Le Meurice Alain Ducasse bevestigd deze gedachte over het onbetaalbare Parijs volledig! Momenteel heeft het Franse establishment een gemiddelde beoordeling van 9,2 op reviewsite The Fork.

Michelinsterrenrestaurant in hartje Parijs

Dat is uiteraard niet helemaal voor niets. Het restaurant bevindt zich in het hartje van Parijs en vanaf de zitplaatsen zijn de Eiffeltoren en nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden te zien. Het restaurant ligt wel een klein eindje van de toren af en heeft in 1835 zijn plaats gevonden in de drukke Rue de Rivoli. Hier bevinden zich ook de Place de la Concorde en het Louvre Museum.

Het restaurant staat niet volledig op zichzelf, maar maa deel uit van het hotel Le Meurice heet. Dit hotel heeft een legendarische status in de hoofdstad van Frankrijk en heeft in het verleden de meest grote namen mogen ontvangen. De kamers en suites van het hotel zijn uiteraard van ongekende luxe en ze beschikken allemaal over een fenomenaal uitzicht over Parijs heen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hôtel Le Meurice (@lemeuriceparis)

Le Meurice Alain Ducasse

Het restaurant van het Hotel Le Meurice, dat voluit Restaurant Le Meurice Alain Ducasse, is naast het hotel ook niet de minste. De koks Alain Ducasse en Amaury Bouhours verdiende reeds twee Michelinsterren met hun gerechten. Ze staan vooral bekend om hun Bretonse kreeft met zee-aardappelen en de gebraden kip uit Culoiseau.

U kunt vervolgens kiezen voor een driegangenmenu of een vijfgangenmenu. Als u aan drie gangen genoeg heeft moet maar liefst € 280 (voor enkel het eten) betalen. Het vijfgangenmenu is iets voordeliger en kost € 340 per persoon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amaury Bouhours (@amaurybouhours)

‘Chef’s Table

Mocht u dit allemaal nog te goedkoop zijn kunt u er altijd nog voor kiezen om de zogeheten ‘Chef’s Table’ te reserveren. Deze tafel bevindt zich vlakbij de keuken en heeft bovendien een apart menu. Het dineren aan deze bijzondere tafel gaat u echter niet in de koude kleren zitten. Per persoon moet er € 450 euro worden afgerekend voor het bijbehorende menu van vijf gangen. Dineren in Restaurant Le Meurice Alain Ducasse is dus een onvergetelijke ervaring, maar het gaat u ook flink in de papieren lopen.

Benieuwd naar het duurst restaurant van Nederland? Klik dan hier.