Wie zich bezighoudt met duurzaamheid, houdt van diamanten, vermogend is én op zoek is naar een nieuw T-shirt, zou de aanschaf van dit shirt van Superlative Luxury eens moeten overwegen. Op het eerste oog lijkt het een doorsnee zwart t-shirt, maar het wordt niet voor niets alom gezien als het duurste T-shirt aller tijden.

Decadentie en ecologie in de blender

Voor hetzelfde geld haal je namelijk ook een gloednieuwe Ferrari of Lamborghini, maar het bedrijf Superlative Luxury heeft allerlei bijzondere productiemethodes toegepast om het peperdure kledingstuk te ontwikkelen.

Het streven van het bedrijf was om decadentie en ecologie te verenigingen in één kledingstuk. Uiteindelijk werd er gekozen voor een T-shirt dat enkel met hernieuwbare energie kon worden geproduceerd. Hierdoor zou de CO2-uitstoot (in vergelijking met de productieprocessen van ‘normale’ shirts) 90% lager zijn. Daarnaast is er gekozen voor zeer ecologisch materiaal. Er is namelijk gebruik gemaakt van organisch katoen. Dit krikt niet alleen de prijs erg op, maar het maakt het shirt ook nog eens uiterst milieuvriendelijk en duurzaam

T-shirt

Naast het ecologische doel van het shirt was het ook de bedoeling dat het shirt decadentie zou uitstralen. Om dit aspect te benadrukken hebben de ontwikkelaars gedacht aan een zeer bijzondere print aan de voorzijde van het T-shirt.

Er is gekozen voor 16 met de hand opgenaaide diamanten. Van deze diamanten zijn er 8 stuks zwart, iets wat zeer uniek is en de exclusiviteit van het shirt zou moeten benadrukken. Het patroon die de diamanten vormen is stervormig en glinstert en schittert als geen ander. De diamanten zijn goed voor zo’n negen karaat en zijn de grootste reden dat het shirt deze abnormale prijskaart heeft gekregen.

Superlative Luxury

Ben je dus op zoek naar een bijzonder nieuw T-shirt en geeft u veel om duurzaamheid? Dan is dit shirt van Superlative Luxury een perfecte uitkomst. Er moet helaas wel diep voor in de buidel moeten worden getast. Misschien dan toch het huis maar te koop zetten om de € 310.000 bij elkaar te sprokkelen.