In 1984 is de villa gebouwd en vervolgens in 2000 is het object aangepast naar de persoonlijke wensen van de huidige eigenaren. Nadat hun drie zoon het ouderlijke nest hebben verlaten, besloten de eigenaren om hun miljoenenvilla in Eindhoven op Funda te plempen.

Miljoenenvilla in Eindhoven

Via de makelaar laten de huidige eigenaren weten dat ze “de tuin op het zuiden, het binnenzwembad met lounge en de riante leefkeuken” het meeste gaan missen nu ze iets kleiner willen gaan wonen. Het pand staat op een perceel van maar liefst 1.678 m² en ligt in de villawijk Koudenhoven.

“Enigszins bescheiden en wat gesloten aan de voorzijde, verrassend groot en open aan de binnenzijde en de achterzijde”, volgens de makelaar. Na het bekijken van het beschikbare beeldmateriaal, kunnen we het met hem eens zijn. Onder begeleiding van een binnenhuisarchitect is het huis voorzien van alle gemakken, zoals grote raampartijen, muziekinstallaties en een verdiept patioterras.

Souterrain met binnenzwembad

In de ontvangsthal zien we plafondhoge raampartijen en aan de rechterkant van deze ruimte bevinden zich deuren rechts die leiden naar het souterrain, ofwel de ‘zwembadverdieping’ waar veel natuurlijk daglicht binnenstroomt en vanwaar uitzicht is op de binnentuin.

Zwembad Eindhoven

De rechtervleugel van de villa telt aan de voorzijde maar liefst twee slaap-/werkkamers en een complete badkamer. In de corridor ernaar toe zijn hoge maatwerk inbouwkasten onzichtbaar geïntegreerd in de schuine wand.

Om dagelijks te kunnen profiteren van de 485 m² aan woonoppervlak moet je van goede huize komen. De luxueuze villa op Ministerlaan 32 wordt namelijk aangeboden met een prijskaartje van € 2.350.000: een vierkantemeterprijs van € 4.845.

Nog een indrukwekkende villa op de Ministerlaan te Eindhoven

In dezelfde straat staat overigens nog een waanzinnige residentie op Funda. Op Ministerlaan 72 zien we namelijk een pand dat van de buitenkant niet per se opvalt, maar eenmaal binnen zal je versteld staan. Kostenpost: € 1.950.000