Elon Musk heeft met zijn diverse uiteenlopende tweets heel wat teweeggebracht. Zo haalde hij bijvoorbeeld talloze keren krantenkoppen door de koers van zowel Bitcoin als Dogecoin te stimuleren (of te manipuleren), maar besloot via een poll op Twitter bijvoorbeeld ook Tesla-aandelen te verkopen en kwam hij via het medium in contact met het WFP (World Food Programme) om geld te doneren om hongersnood te voorkomen.

Elon Musk heeft een belang van 9,2% in Twitter

Elon Musk en Twitter zijn dus als voetballers en sportwagens. Onafscheidelijk met elkaar verbonden. Maar Musk heeft graag zelf de touwtjes in handen, dus wat doe je dan? Nou, de CEO van Tesla, SpaceX en Starlink heeft zichzelf één van de grootste aandeelhouders van Twitter gemaakt.

De rijkste man op aarde heeft een belang van 9,2% in Twitter gekocht. De overname van 73.486.938 aandelen wordt gewaardeerd op ongeveer $ 2,89 miljard, op basis van de slotkoers van Twitter afgelopen vrijdag. Dat is meer dan vier keer zoveel aandelen als dat Twitter-oprichter Jack Dorsey beheert.

Eigen social media-platform?

De timing is nogal opvallend, want enkele dagen geleden liet de 50-jarige doorschemeren dat hij geïnteresseerd was in het oprichten van zijn eigen social media-platform. Dit ging gepaard met kritiek op Twitter vanwege vermeende problemen met zijn standpunt(en) over vrijheid van meningsuiting.

“Vrijheid van meningsuiting is essentieel voor een functionerende democratie. Gelooft u dat Twitter zich strikt aan dit principe houdt? Aangezien Twitter fungeert als het de facto openbare stadsplein, ondermijnt het niet naleven van de principes van vrijheid van meningsuiting de democratie fundamenteel”, aldus Musk.

Twitter-aandelen stijgen direct

Musk is dus een frequente gebruiker van Twitter en heeft op het moment van schrijven meer dan 80 miljoen volgers op het platform voor zich weten te winnen. Dat zijn invloed immens is, blijkt ook uit het gegeven dat Twitter-aandelen vrijwel direct stegen met 27%, aldus CNBC. In zijn eerste Tweet na de overname vraagt ​​hij zijn volgers of ze een edit-knop willen op het platform.