Deze Ferrari 365 GTB/4 is in het leven geroepen om Ferrari’s eerste, tweede en derde plek in de 24 Hours of Daytona van februari 1967 te herdenken en wordt niet voor niets ook wel de Ferrari Daytona genoemd. Vanwege de korte aantal productiejaren en het gelimiteerde aanbod, gaan modellen uit deze reeks voor hoge bedragen over de toonbank.

Ferrari 365 GTB/4 uit 1970

De reeks 365 GTB/4-modellen waren in productie tussen 1968 en 1973 en het ontwerp weerspiegelde een beweging van Ferrari’s “traditionele ronde ontwerpen naar een meer eigentijdse, scherpe look.” Hoewel dit model indertijd werd uitgerust met koplampen achter een plexiglazen kap, zorgden nieuwe veiligheidsvoorschriften ervoor dat die werden ingeruild voor intrekbare pop-up dubbele koplampen.

Deze specifieke oldtimer is in 2019 volledig gerestaureerd en in 2020 is ‘ie geregisseerd in Nederland. Sinds de volledige restauratie is er ongeveer 1.000 kilometer mee gereden en is de sportwagen gedetailleerd in de speciale werkplaats van Real Art on Wheels – die de auto tevens te koop aanbieden.

Slechts 39 in deze kleur

Er wordt aangenomen dat slechts 39 Daytona’s oorspronkelijk werden geverfd in Bianco Polo 20-W152 en slechts twee ervan hebben volgens de aanbieder het interieur in het groene Verde VM 103. Groen is overigens ook te zien op het exterieur in de vorm van een groene streep aan de zijkant van de Ferrari.

Nadat de productie van de 365 GTB/4 Daytona op 7 september van 1970 werd stopgezet, werd dit exemplaar verkocht via Antonio Vela Murillo, een Alfa Romeo-dealer in Santa Cruz, aan de eerste eigenaar. Vervolgens is de auto geëxporteerd naar onder meer Zwitserland, Spanje en Zuid-Frankrijk.

Uiteindelijk is de auto meest recent aangekocht door een bekende verzamelaar en gerestaureerd door een beroemd bedrijf tegenover de Ferrari-fabriek in Maranello, Autofficinia Silvano Toni, naar hoe ‘ie oorspronkelijk de fabriek verliet, terwijl Tappezzeria Luppi in Modena ervoor zorgde dat het interieur helemaal met de juiste materialen werd gefixt.

Aandrijflijn van deze gelimiteerde Ferrari Daytona

De Italiaanse oltimer wordt aangedreven door een Tipo 251-motor, op basis van een Colombo V12, die circa 352 pk bij 7500 tpm produceert en een maximumkoppel van 431 Nm. Hiermee zou een topsnelheid van  280 km/u mogelijk moeten zijn.

De Ferrari heeft een kilometerstand van 22.950 en wordt via Marktplaats voor € 800.000 door Real Art on Wheels. Zie de advertentie hier.