Sinds de jaren 70′ steelt de 77-jarige Rod Stewart de harten van muziekliefhebbers met zijn kenmerkende raspende zangstem. In 1971 betekende ‘Reason To Believe‘ zijn grote doorbraak nadat hij op z’n 15e van school ging. Later zou hij deel uitmaken van een aantal succesvolle band en talloze prijzen binnenslepen.

Wat kost Rod Stewart per optreden?

Zo’n vijf jaar geleden zei Johan Derksen, die naast analist ook actief is in de artiestenhandel, dat wie Rod Stewart wil boeken, zo’n $ 250.000 per optreden kwijt is.

En dat is al stukken minder dan voorheen. In 2011 tekende Rod Steward bijvoorbeeld een contract van $ 50 miljoen voor 18 shows in Las Vegas, wat neerkomt op liefst $ 2,7 miljoen per optreden. Zijn vermogen wordt door Celebrity Net Worth geschat op zo’n $ 300 miljoen, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn handen vies te maken in het belang van veiligheid en om schade te voorkomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sir Rod Stewart (@sirrodstewart)

De Britse krant The Guardian schrijft dat de zanger kuilen in de weg aan het dichten is de buurt van zijn landgoed in Essex. Volgens hem liggen de wegen in de buurt er al “eeuwen” zo bij. “Vandaar dat we het probleem zelf maar oplossen.”

“Mijn Ferrari kan er zo ook niet door!”

In een video op Instagram zegt hij dat het kennelijk niemand iets kan schelen hoe het wegdek erbij ligt, dus besloot hij er zelf wat aan te doen. Met een felgeel veiligheidsvest en een Adidas-trainingspak aan zien we hem grind scheppen in de grote gaten. “Mensen rijden hun auto’s erop kapot en bovendien. Mijn Ferrari kan er zo ook niet door!”, aldus de zanger. “Laatst was er een ambulance met een klapband.”